2011. július 1., péntek

Egy kis inspiráció a hétvégére 1.

Bármennyire is a napi stressz levezetése a célom a kötéssel, horgolással, hétköznap valahogy nehezebb elszakadni a munkától, így a kicsik lefektetése után is még sokat ülök a gép előtt. Hétvégén haladok jobban a folyamatban lévő projektjeimmel, és új dolgokba is legtöbbször ilyenkor kezdek. Ha ezzel Te is így vagy, akkor talán épp pénteken jön jól egy kis inspiráció a hétvégére, igaz? :)

Egy sorozatot indítok a még nagyon friss blogomon, amelyben terveim szerint minden pénteken megmutatom, hogy mely projektek inspiráltak a legjobban azon a héten. Remélem, Te is felfedezel köztük olyat, aminek a láttán a tűid ficánkolni kezdenek. :)

Íme, az e heti válogatás:


Bermuda kendő Ilga Lejától (fizetős minta innen)


nőiesen egyszerű nyári kalap (ingyenes minta innen)


különleges nyakbavaló (fotó innen, a minta sajnos klubtagsághoz kötött)Safire minikardigán Hillary Smith Callis-tól - ez a fazon mindenkinek előnyös (a mintát ingyen letöltheted innen)Boteh sál Kathy Merricktől (fizetős minta innen)cuki Panda maci a Lion Brand-től (ingyenes minta innen - regisztráció szükséges)
finomságos, mesébe illő szitakötő (fotó innen, minta nincs, de annyit leírt a készítő, hogy damil tartja így a szárnyait.)Látványos hexagon blokkos takaró (ingyenes tutorial Lucy-nél angolul, Rosa-nál németül) Halszálka mintás iPhone tok Felhő maradékokból (ingyenes leírás innen)


Már az őszre gondolva:Hill Country ruha Snowden Beckertől (fizetős minta innen, amely alapján pulcsi és ruha is megköthető)


Oldalról kötött kardigán Carol Fellertől (minta a legújabb Knits Weekendben)Fejpánt, hajpánt, fülvédő és nyakvédő egyben - amilyen egyszerű, olyan ötletes (ingyenes minta innen)Nem kötés, nem horgolás, de kreatív ötletek, amik még megtetszettek:


gatyamadzaggal "szandálosított" papucs Deliától (tutorial itt)Tányéralátét házilag gyerekeknek Amy-től (tutorial itt)


Nem feltétlenül mind újdonságok, de én épp ezen a héten fedeztem fel őket, és legszívesebben az összesbe azonnal belekezdenék. Csoda, hogy folyton csapongok? :)

Neked melyik tetszik a legjobban?


21 megjegyzés:

Tündi írta...

Az a szitakötő valami mesés...De a többi is tetszik, jó ötlet ez az inspirálás :).

Kriszti írta...

Nekem a heti inspirációt a facebookos oldalon megjelenő színátmenetes csodák jelentették. A hétvégi inspirációt pedig várhatóan a júliusi galéria adja majd.

Szerencsére tegnap felszabadult az egyik kötőtűm. ;)

A Te válogatásod mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Ha választani kell, akkor a Safire minikardigán és Boteh sál a két kedvenc.

muzsi írta...

takaró mindenekfölött!

GumiPók írta...

A sok befejezetlen, félig kész, majdnem kész dolgaim mellé a Bermuda. Az mindenképp kell nekem. Felvettem a listámra. Köszi az ötletet.

Eskimoka írta...

Boteh sál!!!
Szépséges, izgalmas kihívás!
Na meg a nem éppen nyárias időjárás erős inspiráció őszi holmikhoz...

paribanu írta...

A minikardigán! A kalap is nagyon bájos...Meg az összes többi, csak győzze az ember fonallal, tűvel és legfőbbképp idővel!

Szecsi írta...

Nálam az oldalról kötött kardigán a befutó!

MrsYarnart írta...

gyönyörű az a takaró!

Flier Judit írta...

Ó, az a kalap! Ó, az a takaró! Ó, az a ruha!

Zsopi írta...

Nekem az a kalap kell!!! :) Tudsz hozzá ajánlani valami jóféle fonalat? Nehogy úgy járjak, mint édesanyám, aki horgolt magának egy kalapot, a fonal viszont úgy gondolta, inkább saláta lesz, mint kalap, így most édesanyámnak van egy csipkés-bájos horgolt fűnyírós kalapja. :D

Varga Gabi írta...

Örülök, ha tetszenek, Lányok. :) Zsopi, az a kalap Vitorlásért kiált, én abból fogok nekiállni még a hétvégén. Ha gondolod, hétfőn beszámolok róla, hogy bevált-e vagy sem. :)

Annus írta...

Gabi, nem tennéd meg, hogy lefordítod a kalap mintáját, mert akkor már most elszaladnék egy kis Vitorlásért:-)))

Mona írta...

Nekem is a kalap a kedvencem :)

Cinkepiri írta...

Nekem az a horgolt takaró meg a színátmenetes oldalazós kardigán tetszik nagyon!

Remek ötleteket mutatsz így karácsony előtt. :))

ursa minor írta...

Juj, juj, juj, az a kalap...!
Ajajajaj, az a szitakötő...! :)
Mindkettő nagyon viszketeggé teszi a tűimet ;)

Varga Gabi írta...

Csak úgy merek bármit is lefordítani, ha közben magam is elkészítem. Nemsokára letészem erre a hétre a lantot, és nekikezdek a kalapnak. Amint kész vagyok vele, jelentkezem, jó? :)

Jucus írta...

Az a kendő, az valami csodaszép darab az első fotón, ebben a szeles július-előn jól is jönne! Meg az az érdekes sál, az is nagyon klassz!

Carrie írta...

A hajpántot megkötöttem, életem első kötése... Köszönöm, Gabi!

Varga Gabi írta...

Jaj, de jó! :)))) Carrie, nagyon örülök. :) Igen, az a hajpánt egy tökéletes kezdő projekt, mégis mutatós. Viseld egészséggel, és csak így tovább! :)

pillanka írta...

Én ezzel a takaróval már nagyon régóta szemezek, de egyelőre képtelen voltam nekiállni :)
És a hajpánt is nagyon tetszik.

molani írta...

Takaró, szitakötő, papucs!!!