2011. július 8., péntek

Egy kis inspiráció a hétvégére 2.


Íme az e heti válogatás:


Limonádé Platán színébe szerettem bele, és sokat kerestem a hozzá illő mintát. Ez a kendő szerelem volt első látásra. A minta még nem is kapható, de várok türelmesen, van addig még mit befejeznem. :) 


Egyszerű vonalú felső, amiben a piacra is elmehetsz, de egy nyáresti partin is megjelenhetsz. Ingyenes minta innen.


Meseszép kardigán, ami ápol és eltakar. :) Fizetős minta innen.


Egyszerű, de mutatós kendő, amit ez a színkombináció tesz romantikusan nőiessé. További képek Diana blogján, a minta pedig itt vásárolható meg.


Vidám, nyári takaró, ingyenes minta innen.


Nincs hozzá minta, de az ötletessége miatt meg akartam mutatni ezt a ruhát. Pulcsiban is el tudnám képzelni. Több kép sajnos Connie blogján sincs, de érdemes hozzá be-bekukkantani, rendszeresen kerülnek ki szépségek a kezei közül.


Fonalfaló táska, amihez elhasználhatod a színes maradékaidat. Ingyenes leírás itt.


Ha még nem mertél ruhanemű kötésébe belefogni, Ő a tökéletes jelölt, mert nagyon nehéz elrontani a méretezést. Ingyenes leírás itt.


Az eredeti fotó alapján nem fogott meg ez a stóla, de ez a légies változat valami csodaszép! :) További képek itt, a minta pedig itt vásárolható meg.


Apró figyelmesség könyvmolyoknak. :) Ingyenes leírás itt.


Ez a táska műanyag szatyrokból készült, úgyhogy azon ritka projektek egyike, ami környezetbarát és mutatós is. Én azt hiszem maradok a fonalnál, de kíváncsi vagyok, hogy Ti elkészítenétek-e szatyrokból is. Örömmel vennék majd visszajelzést, ha valaki van ilyen ügyes és bátor.
Ingyenes minta itt.


Elárulod, hogy Neked melyik tetszik a legjobban?
  

u.i.: Nálam még éjfélig játszhatsz fonalnyereményért, Jucuu-nál pedig szintén éjfélig kézzel festett fonal akciót találsz.  

22 megjegyzés:

GumiPók írta...

„...tökéletes jelölt, mert nagyon nehéz elrontani a méretezést” Gabi! Nekem még ez is sikerülne! :D Nem tudok választani a darabok közül. Most már csak sok idő meg sok pénzt kellene...

Jucuu írta...

Hú, de jó ötleteket adtál most, lentről kezdve abszolút tetszik a újrahasznos táska, a Wren és a Sabbatical kardigán, de a blogajánlód is jól jött. Köszi!

Mackólány írta...

Az az eper tüneményes. :-)

Mázsa Viki írta...

Nekem a fonalfalós táska alatti felső a favorit, amit el is készítek magamnak! Bár angolul nem tudok, már látom hogy kell elkészíteni minta nélkül is!

florentine írta...

A sárga felső és a szatyorból készült táska.
Egyszerű, stílusos és ötletes - mindkettő.

Judit Eszter írta...

Az eper nagyon kedves darab, csak kár, hogy nem tudok angolul!
De ötletnek jó!

MrsYarnart írta...

nagyon tetszik a legalsó képen a táska, a kendők és a "wren". köszi az újabb ötleteket!

Eskimoka írta...

A Sabbatical kardigán nagyon tetszik! No meg az eper!
Anno a nagymamám tejeszacskókból horgolt lábtörlőket. Elég érdekesen festettek, ugyan kreatív ötlet volt, de nekem nem nagyon tetszett. A szatyorból készült táska fotón nem rossz, de nem tudom milyen lehet kézben.

Varga Gabi írta...

Igen, én is ebbe belegondolva döntöttem úgy, hogy maradnék inkább a fonalnál, mert a fazonja meg nagyon tetszik.

Erika írta...

hmm, nézzük csak ..
Az eperke mindenképpen, a narancsszínű felső, úgy ahogy van, a stóla, csak más színből és nekem is tetszik a táska formája, de tapintásra nem lehet túl kellemes ..

ursa minor írta...

Az az eper-könyvjelző nagyon-nagyon helyes! Meg a stóla is. Meg a kendő is. Meg a takaró is... ...
Gabi, te mindig olyan nehezeket kérdezel! :)

Cinkepiri írta...

Az a szatyitáska ott alul nagyon tetszik. Mármint fazonra, biztos hogy nem fognék bele nájlonból....

Nagyon jó az a kis fekete maradékokból horgolt táska is!

Meg az a kendő a negyedik képen.

Eszter írta...

A kendő, meg a Sabbatical kardigán a legek közé került.
A táskát én raffiából készítemém, tényleg jó a fazonja (sajnos nekem sosincs egy külön kezem az ilyen kézben vivős táskákhoz)

Réka írta...

Szia, Gabi! Nekem talán a nyári takaró tetszik a leginkább, de az eper, hát az tündéri. Imádom az ilyen apróságokat, teljesen jó kedvre tudnak deríteni, képen is, élőben is. Szuper a blogod, kietettem az enyémben a kedvenceim közé. :) Sok örömet kívánok hozzá! :)

Csilla írta...

Nekem a kék csipke kardigán tetszik a legjobban.

Névtelen írta...

Megcsináltam a műanyag zacskósat! A leírás tökéletesen érthető, követhető, mégis olyan 7-8 szemmel elcsúsztam volna a végére a szimmetriától. ...közben azon gondolkoztam, miért is csinálok 30 zacskóból egyet? =D

Varga Gabi írta...

Köszönöm, Orsi, kíváncsi vagyok nagyon a végeredményre. Teherbíró a tatyó? Milyen érzés a kezedben fogni? Ajánlod az elkészítését zacskóból vagy maradjon az ember inkább a fonalnál? Köszi előre is.

Mona írta...

Nálam a nyári takaró a favorit, mesesép, a tatyó pedig nagyon ötletes! :)

Névtelen írta...

Napi használatban van. Szerintem bírni fogja a strapát, amíg le nem bomlik az anyag. Fonalból is biztos nagyszerűen mutatna, de a fazonja miatt szerintem pont műanyagból nagyszerű - ez persze ízlés kérdése.

krisztina írta...

Nekem az elronthatatlan pulcsi tetszik nagyon, a rövid ujjú. Milyen fonalat ajánlanál hozzá? Mondjuk egy nyári és egy melegebb változathoz?

Mona írta...

Már kapható a minta :)

Varga Gabi írta...

Köszi, Mona, tündér vagy, hogy észben tartottad a mintát. :) Meg is vettem azóta a leírást, de közben a kiszemelt fonal fogyott el. :( Sebaj, jön az utánpótlás. :)