2011. július 15., péntek

Egy kis inspiráció a hétvégére 3.

A férjem apukája magyar, anyukája amerikai, ezért jó dolgom van, mert anyósom révén postaköltség nélkül kényeztethetem magam tengerentúli kincsekkel. Anyósom a héten érkezett, és elhozta az utóbbi hónapokban összerendelt kötős-horgolós könyveimet és magazinjaimat. Ezekből válogattam erre a hétre, de jut majd a jövő hétre is. :)


Amióta beleszerettem a horgolásba, Robyn Chachula tervezőnő nagy kedvencem lett. Olyan időtlen stílusú, hordható, nőies darabokat tervez, amelyekre bátran alapozhatjuk a ruhatárunkat. Egy pár munkája, ami felkerült a listámra:


A Blueprint Crochet című könyvből:





















A Crochet Me: Designs to Fuel the Crochet Revolution c. könyvből:







Az Interweave Crochet 2010-es tavaszi számából:





Az Interweave Crochet 2011-es nyári számából:





De hogy a kötősök se maradjanak ki a sorból, számotokra is tudok ajánlani hasonló stílusú fincsiségeket. Ezekbe a mintákba lettem szerelmes a Classic Elite Yarns Farmers Market című füzetéből:

















Most az volt a célom, hogy olyan mintákat mutassak be, amelyek a leginkább kifejezik az én ízlésemet, ezért a sok női felsőruházat és kiegészítő, de ígérem, a jövő héten változatosabb válogatással érkezem.


Ha Te nem vagy olyan szerencsés, hogy van rokonod vagy ismerősöd az USA-ban vagy Angliában, akkor se keseredj el, számodra sem elérhetetlenek ezek a könyvek. A Book Depository oldalán majdnem 5000 kötős és horgolós könyv között válogathatsz, amelyek ára nem csak kedvező, de még postaköltséget sem kell fizetned. Már többször rendeltem Tőlük, megbízhatóak, bátran merem őket ajánlani.

19 megjegyzés:

zazálea írta...

hűha,háha, Gabikám! melyikkel kezded? :o)

HEra írta...

apropó..., a Barkában nem tervezed könyvek árusítását???

Varga Gabi írta...

A kék tunikának már neki is kezdtem, Zazi, és a táskához is van már huszonsok pettyem. :) Te nem kívántad meg valamelyiket? :)

Annás írta...

Ez az ajánló is nagyon jól sikerült, lehet, hogy újra megjön a kedvem a kézimunkához :)

A Book Depository-t én is jó szívvel ajánlhatom mindenkinek. Már többször rendeltem tőlük lakberendezős könyvet és mindet rendben megkaptam.

Varga Gabi írta...

Ennél jobb árakat és nagyobb választékot nem tudnék kínálni, mint a Book Depository, és mivel nincs náluk postaköltség, ha tőlük rendelsz, majdnem olyan, mintha tőlem rendelnél. Mindig olyat igyekszem nyújtani inkább, amit más nem, vagy amiben jobb tudok lenni.
Egy kis könyvtárat viszont szeretnék kialakítani itt a boltban, egy olvasósarkot rengeteg kötős-horgolós könyvvel és magazinnal, amit bátran lapozgathat, aki ráér. Tehát ezek a könyvek, amiket most hozott anyósom, meg amiket folyamatosan igyekszem beszerezni, nem csak a magam örömére vannak, hanem Nektek is. Akinek pedig nagyon megtetszik valamelyik, akár meg is rendelheti a Book Depository-n keresztül.

Varga Gabi írta...

Annás, én lennék a legboldogabb, ha meg tudnám hozni a kedved újra az alkotáshoz. Rossz volt olvasni a rontom-bontom bejegyzésed.
Azt terveztem, hogy a möbiusz stólád mintáját kendővé konvertálom, mit szólsz az ötlethez? Vagy bevállalod a feladatot?

Amaranta írta...

Gabi!

Ezek nagyon klasszak, ha az alakom engedne a kívánságomnak és újra kicsit kisebb lenne a hasam, akkor azt a szoknyát azt nagyon! (alulról a negyedik). Nem mondom, hogy a többi nem tetszik, mert legszívesebben majdnem az összeset kötném-horgolnám, de az a szoknya...

Annás írta...

Gabi, azért előbb-utóbb kigyógyulok ebből az állapotból. Néha van ilyen, csak túl kell lenni rajta :) A Möbiusból könnyű kendőt varázsolni, már ki is találtam. A középső, lenti csücsöknél kezdődjön, vagy fent a nyakrésznél, középen? Mindegyiket könnyű elkészíteni, és mindegyik kicsit máshogy fog kinézni.

Varga Gabi írta...

Amaranta, a súlyom miatt én is kétszer meggondolom, hogy mit készítsek el és mit ne, mert optimista vagyok, és még reménykedem, hogy le fogok fogyni.
Anna, fentről gondoltam kezdeni, mint a nagyi kendődet, de lehet, hogy lentről se nézne ki rosszul. :) Annyi biztos, hogy vékony fonalra vágyom, Limonádé, Cinege vagy talán már elég bátor vagyok az egy szálas Szitakötőhöz is. Most kötöttem dupla szálasan, és egyáltalán nem volt vészes.

hekka írta...

Ó de nagyon szuper mindegyik! A leendő olvasósarok miatt pedig kezdek irigykedni egy kicsit a budapestiekre... :)

Judit Eszter írta...

Nagyon jó képeket tettél fel, nekem a karkötő tetszett a legjobban, egyszerű, finom és mutatós darab!

Mariann írta...

És tényleg ingyen szállítják a könyveket (mármint a Book Depository)??? Ez hihetetlen, de biztos így van, köszi az infót!!!!

Gabella írta...

Mindig olyan jókat találsz! De komolyan!!!

wondrlanding írta...

Gabi, még nem is gratuláltam a bloghoz, klassz az egész ahogy van, érdekes, személyes, informatív!

Varga Gabi írta...

Örülök, Lányok, hogy tetszenek. :) Magamnak úgyis állandóan kutatom a csemegéket, jó, hogy másokkal is megoszthatom őket.
Mariann, több mint 6 millió könyvvel a világon a legnagyobb választékával bíró online könyvesboltja a Book Depository, és több, mint 1 millió elégedett ügyféllel rendelkeznek. A hatalmas forgalomnak köszönhetően alacsony postaköltséget tudnak kialkudni, gondolom, így tehetik meg, hogy ingyen szállítanak több, mint 1oo országba.
Mi is a magas postaköltséggel voltunk eddig meglőve a terjeszkedésben, de most már van akkora forgalmunk, hogy a posta kedvező nemzetközi tarifát ad nekünk, így elindulhat az oldal angolul is.

Jucus írta...

Egyik szebb, mint a másik! Nekem is az a karkötő a legötletesebb:o)

Timici írta...

szép kis kedvcsináló képek;o) a karkötő nekem is kedvenc, de a többiből is tudnék választani:)

Gabella írta...

A karkötő nem hagyott nyugodni, kép alapján hozzá kellett fognom! :)

hviki írta...

Akiknek a karkötő tetszik!
Teljes véletlenségből már Gabi bejegyzése előtt rábukkantam, és nekem is rögtön megtetszett. A minta ingyenes, úgyhogy bárki letöltheti, és megpróbálkozhat vele.
http://www.crochettoday.com/crochet-patterns/julie-cuff