2011. július 18., hétfő

Nagyimánia

Mostanában teljesen rá vagyok kattanva a nagyi mintára. Semmitől nem lesz annyira kerek a világ, mint egy kis nagyi horgolásától, és annyi lehetőség rejlik benne, véletlenül sem unalmas. :)


Egy kicsit játszottam az alapmintával, és variációkat böködtem. Ezeket már talán nem is lehet nagyinak hívni hivatalosan, de az inspiráció mindenképp nagyi alapú.


Először csokrokba rendeztem a 2 nagyit, egyszerű, de kedves kis minta lett belőle:




Aztán az jutott eszembe, hogy a csokrokat két egyráhajtásos pálca alkotta kehelyből is indíthatnám, így született ez a csipkés variáció:


Egy kis blokkolást képzeljetek hozzá a lelki szemeitekkel :)


Utána kipróbáltam, milyen lenne, ha ezek a kelyhek és csokrok eltolva alkotnának egy mintát, így jutottam erre a telítettebb változatra:




Egyikkel sem találtam fel a spanyol viaszt, valamilyen formában biztosan léteznek már más tollából, de játéknak jó volt. :) Nincs új a nap alatt, de mivel én alkottam őket, a saját gyermekeim. Most azon gondolkozom, hogy melyikből mi lesz, ha nagy lesz. :)


Neked melyik változat tetszik a legjobban, a Málna, a Cseresznye vagy a Hajnal? Melyiket milyen projekthez tudnád elképzelni?
  
  

15 megjegyzés:

Gabriella írta...

Én a Málnából toppot, a Cseresznyéből stólát és a Hajnalból pedig sapit képzelnék el! :)



Gabriella

Mamucni írta...

Az általad feltett utolsó mintából (vagy vmi nagyon hasonlóból) van egy romantikus kislánynak való kardigán leírásom. Fél éve ábrándozom már róla,...sztem az idén meghorgolom egy vékonyabb babarózsaszin vagy krémszínű Barka fonalból:o)És ezzel a voksom az utolsó mintára teszem, noha, mindegyik szép.

Erika írta...

A Málnából stólát gondoltam magamnak, a Cseresznyéből a lányomnak. (Stóla korszak kezdődik!)Hajnalból kardigánt készítenék a lányomnak vagy a menyemnek. Szerintem örömmel osztoznának :)

Jucus írta...

Mindhárom minta szép, de nekem a málnás a kedvencem!:o) Egy könnyű nyári kardit el tudnék képzelni belőle. A nagyi alapú mintákban az a megnyugtató, hogy ha a nagyi kocka már megy, talán mennének a fentiek is:o)

Nania írta...

A szépek közül nekem legszebb a harmadik. És csodás kis bolerót álmodnék belőle előbb a lánykámnak, aztán valami visszafogott színből magamnak:)))

jampipi írta...

Szia! A málnából egy toppot gondolnék, a cseresznyéből egy stólát, a hajnalból egy párnát!
Nekem a málna a legkedvesebb!

Timici írta...

Az első és az utolsó a kedvencem, az elsőből mondjuk egy felső alsó részét tudnám elképzelni, aztán vmi tömöttebbet a mellészre, a harmadikból pedig takaró,párna, sapi esetleg...nagyon tetszenek a kísérleteid. Én csak nagyit tudok horgolni, szóval ez most egy kis bíztatás nekem,hogy talán ez is menne:)

Kreavikka írta...

Nagyi mindenek felett!!!:))
Én is azt horgolom a "szirén-South Bay shawlette" helyett.Álmos fiacskámnak lesz babatakaró..Mediterrán-Borsó-Öcsi:)
Még 6-7 sor és megmutatom!Elég nehezen bírom már magamban tartani!!:))
Mindegyik minta szuper,sajna ruhát nem tudok még horgolni,de sapi,stóla jöhetne (és jönni is fog:)!!
Légyszi légyszi a horgoló suliban tanítsatok vmi kislány tunikát!!Megőrülök,hogy nem tudom,hogy kell,egy rucit összeállítani.:((ujj kivágás...meg ilyenek!Köszönöm előre is!

molani írta...

Hello,

a cseresznyéből kendő, a hajnalból babatakaró projekt lenne.
Kezdőként nekem is tetszik a nagyi minta, kezdek belejönni :)

Cinkepiri írta...

A málnából a lányomnak horgolnék olyan lefelé bővülő nyári tunikát.

A cseresznyéből nyári kendőt.

A hajnal a kedvencem, ebből én is pulóvert szeretnék - magamnak.
De egy jó kis takarót is el tudok belőle képzelni a szivárvány minden színével csíkozva.

Varga Gabi írta...

Csupa remek ötlet, köszönöm, Lányok. :)
A málna szerintem is egy tunika mell alatti része szeretne lenni Miminek, már csak a mellrész fazonját kell kitalálnom. A cseresznyéből ha minden igaz, egy kendő kezd kialakulni, a hajnal pedig annyira tetszik, hogy biztosan több dologhoz is fel fogom használni. :)

A írta...

Nekem az utolsó tetszik a legjobban, nagyon szép kissé romantikus. Egy lezser nyári kardigán nagyon szép lenne ezzel a mintával. Ha időd engedi, légyszives írd meg hogy készült a minta! Előre is köszönöm :)

bojuli írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz: én is nagyon örülnék az utolsó minta leírásának. Annyira tetszik, hogy muszáj minden nap ránéznem egy kicsit :-)

Varga Gabi írta...

Megírom mindenképp, hogy hogyan készült a Hajnal, csak még egy kicsit játszom a mintával. Nem egy mintablokként, hanem egy konkrét projekt leírásaként szeretném megosztani Veletek. Rájöttem, hogy miként érvényesül a legjobban, azt hamarosan elkészítem - a sok egyéb folyamatban lévő mellett. :)

napraforgó írta...

Szia Mamucni!

Ha van leírásod kardigánhoz, lécci-lécci, küldd el! Én éppen egy kislánynak való kardigánba fogtam, de leírásom nincs, csak a szabás van meg a fejemben, hogy milyet szeretnék. Viszont ha lenne leírás, tkp. máris könnyebb lenne:))
Küldjek neked e-mailcimet, vagy valahová fel tudnád tenni?
Ezer hála és köszönet előre is!