2011. augusztus 13., szombat

Egy kis inspiráció a hétvégére 7.

Egy régóta dédelgetett álomfonalam került fel tegnap a webshopba Vattacukor néven, a mai bejegyzésem épp ezért ennek a fincsiségnek szentelem. Íme, néhány ötlet arra, hogy mit köthettek, horgolhattok vattacukorból. :)


Biztosan fárasztó már, hogy ennyire rajongok az egyszerű darabokért, de bármit is találsz alább, nekem ez a kis semmiség a mai válogatásból az abszolút kedvencem. Vállmelegítőként, körsálként és nyakmelegítőként is hordhatod. A mintája fizetős, de ha nem ismeretlen fogalom előtted az ideiglenes kezdés (vagy rémlik, hogy ezt a Barka Kötősuliból megtanulhatod) :), illetve tudod, hogy mit tegyél a szélek kunkorodása ellen, akkor nem okozhat gondot a megkötése leírás nélkül sem.


Sokoldalúan használhatod ezt a könnyű kiegészítőt, további képeket és ingyenes leírást itt találsz hozzá.


Jégkirálynői babérokra törhetsz ezzel az egygombócos nyakmelegítővel, melynek leírását és  a mintát jobban bemutató képeket itt találod.


Mutatós stóla, szintén ingyenes leírással. A mintaábrákat a "chart" szót is tartalmazó linkeken találod.


Nem az ingyenes mintákra utaztam, de mohair csipkefonalra rengeteget találtam. Mázlisak vagyunk. :) Ennek a meseszép stólának is ingyenes a leírása, amihez egy regisztráció után juthatsz hozzá. 



Számtalan módon burkolózhatsz ebbe a lila ködbe, az ingyenes leírását itt találod.


Pillkönnyű és elegáns pulcsit is köthetsz a Vattacukorból, ennek a mintáját itt vásárolhatod meg.


Még egy pulcsi Dianától, aki egy Barkasággal is elkészül hamarosan. A pulcsi mintáját itt, Diana blogját pedig itt találod.


Ha nem lenne mellesleg előnytelen nekem ez a fazon, akkor tuti lenne egy ilyen pulcsim, olyan nemesen szép. :) Ha Neked is tetszik, és még jól is állna, akkor a mintát itt vásárolhatod meg hozzá. 


Ennek a csajszis felsőnek a leírását itt találod.


Egy boleró gyönyörűség a French Girl Knits című könyvből, amelyet itt vásárolhatsz meg, vagy a költözés után ki is kölcsönözhetsz majd a Barka könyvtárból.


Horgolt kendő az Interweave Crochet 2009-es őszi számából, amelyet szintén megtalálhatsz majd a könyvtárban, vagy megvásárolhatod a digitális verziót itt.


Ne érhesse szó a ház elejét, hogy csak kötött holmikat mutatok, íme még egy horgolt darab. :) Az ingyenes leírást itt találod.


Ennek a sálnak csak a széle horgolt, de egy remek példa a mohair és egy másik fonal társítására. Az ingyenes mintát itt találod meg hozzá.


Még egy izgalmas példa a mohair és a selyem házasságára a fenti kendő. Az ingyenes leírását a ravelry-n keresztül töltheted le.


Levezetésül egy kötött virág a Brave New Knits című könyvből, ami szintén megvan nekem, tehát kikölcsönezhető lesz, vagy ha saját példányt szeretnél, akkor a Book Depository oldalán vásárolhatod meg.


Végül egy másik nagy kedvenccel zárom ma a sort, az egyszerűségében is impozáns kendő leírását itt vásárolhatod meg.


Bár augusztusban még korainak tűnhet a karácsonyt emlegetni, a fonalhoz kapcsolódóan mégis már most szerettem volna megmutatni a megunt karácsonyfadíszek felfrissítésének ezt az egyszerű módját. Ha tetszik, raktározd el az ötletet az emlékezetedben, és majd vedd elő, ha itt az ideje. :) A leírást itt találod meg hozzá.


Ha már ennyit emlegettem a könyvtárat, akkor hadd osszam meg Veletek azt az örömhírt is, hogy az új boltba tervezett kávézó- és olvasósarok plusz funkciót fog kapni - a Ti javaslatotokra. Egy könyvtárat fogunk létrehozni kötés és horgolás témában íródott könyvekből, amelyeket bárki ingyenesen kikölcsönözhet. Az összes saját könyvemet felajánlom, illetve minden hónapban az előző havi forgalom 1%-át fogom erre a célra fordítani, így szépen, fokozatosan egy komoly könyvtárat tudunk kialakítani. Természetesen külső felajánlást is szívesen fogadunk. Úgyhogy ha van olyan kötéssel vagy horgolással foglalkozó könyved, amelyre nincs szükséged, de szerinted más örömmel forgatna, kérjük, hogy a költözés után hozd el, vagy küldd el az új címünkre, ami Teréz körút 1. I em. 1. lesz.


Még egy téma. Kapok kedves visszajelzéseket Tőletek folyamatosan, de az új helyszín bejelentése óta különösen sok ötletet osztotok meg velem, amit ezúton is köszönök. A könyvtár ötlete is Tőletek származott, én csak megvalósítom. :) Hogy a sok remek javaslat és hasznos visszajelzés ne kavarodjon el a normál üzletmenethez tartozó e-mailek tengerében, vagy a facebook oldal illetve a blog hozzászólásai között, létrehoztunk egy Ötletládát a Barka Fonal oldalán a Kapcsolat menüpont alatt. Ha az üzenő űrlap tárgyaként az Ötletládát választod ki, akkor könnyedén visszakereshető lesz a Velünk megosztott ötleted. Várjuk szeretettel tehát továbbra is minden ötleteteket, javaslatotokat, és amit csak tudunk, igyekszünk megvalósítani.

6 megjegyzés:

Eszter írta...

hmm... jól érzem, hogy valaki vattacukorban gondolkozik? :) nem értem oda eddig, mert lebetegedtem... most vizsga, aztán nyaralás, szóval valószínűleg az új boltban találkozunk. :)

Kreavikka írta...

Na,gondoltam ez a Vattacukor nem az én fonalam...egészen addig,amíg meg nem láttam az első fotót!!Most rendelhetek ezt is..:))És nem is gondoltam,hogy ilyen jól működik más fonalakkal is!!Csak egy buta kérdésem van :Vajon ez a fonal szúrós,vagy sem??

Erika írta...

Nagyon tetszenek ezek a leheletfinom holmik! Ki kell próbálnom a Vattacukrot!
De hát most szerettem bele a színátmenetesekbe!
Mi lesz velem? :)

GumiPók írta...

Az a zöld mohair-selyem Angel Shawl nekem nagyon tetszik! Egyébként is, a más fonallal való házasítás nagyon izgalmassá teszi a végeredményt.

Macus írta...

Nagyon szép modelleket hoztál mutatni.Némelyiket már korábban én is kinéztem magamnak, a dossziémban várnak a sorukra.
A könyvtár szuper ötlet! Csak végre jussak már el Hozzátok!

Cinkepiri írta...

Milyen egyszerű és gyönyörű, finom holmik!


A leendő könyvtáratokban szívesen lapozgatnék, ha egyszer eljutnék oda. Eljutok ám!