2011. szeptember 24., szombat

Egy kis inspiráció a hétvégére 12.

Ezen a hétvégén rendhagyó módon nem konkrét projektekre hívnám fel a figyelmeteket, hanem abból mutatnék egy kis ízelítőt, hogy én honnan, pontosabban kiktől szerzek többek között inspirációt.

Szinte napi rendszerességgel szoktam a ravelry-n nézelődni, csodálni a szebbnél szebb munkákat, követni a trendeket és ötleteket gyűjteni saját projektekhez. Nagyon ajánlom a ravelry-t erre a célra, a regisztráció egyszerű, és angol nyelvtudás nélkül is könnyen ki lehet igazodni rajta. Ha valaki így sem mer belevágni, bátorításképp bemutatom a regisztráció menetét.


Ha behívod a ravelry főoldalát (http://www.ravelry.com/), a fentiekhez hasonló kép fog fogadni. Itt tudsz majd legközelebb belépni, de előbb regisztrálj! Kattints a "join now!" feliratú gombra.


A "Your email address" utáni mezőbe írd be az email címed és kattints a "Send a singup link" feliratú gombra. Kapni fogsz egy emailt, kattints az emailben található linkre.


Az emailben található linkre kattintva ez az oldal fog megnyílni. Itt egy felhasználónevet kell választanod, majd egy jelszót kétszer megadnod. A jelszó minimum hét betűből vagy számból álljon. Kattints a "Create my account!" feliratú gombra, ezzel létrehozod a ravelry fiókodat.


Ha ezt az oldalt látod, akkor gratulálok, Te is tagja lettél a legnagyobb online kötős-horgolós közösségnek!


Ha van rá igény, szívesen segítek a ravelry-n való további eligazodásban, hiszen számos hasznos információ található meg ott. A világban számtalan csodaszép fonal található, ezekről itt mind találsz adatokat, több, mint 240.000 minta közül válogathatsz, ötleteket gyűjthetsz, vagy kézimunkázókkal ismerkedhetsz meg a világ másik tájáról vagy épp a környékedről. A magyar csoportot itt találod.


Sokan csak nézelődésre használják a Ravelry-t, de van aki az összes köteményét, horgolmányát dokumentálja a fiókjában - az érdeklődők legnagyobb örömére. A kedvenc alkotóim közül mutatnék be néhányat, akiknek a projektjeiből rengeteg inspirációt nyerek. Mindenkitől csak egy-egy munkát emeltem ki - nagyon nehéz volt választani :) - de adok linkeket a projektjeiket bemutató oldalakra. Érdemes csemegézni köztük.


Knittimo talán a kedvencem mind közül, a fenti képen egy minimalista, mégis izgalmas felsőt hoztam tőle. Egy szál vékony gyapjúfonalat és egy mohair csipkefonalat fogott össze a tophpz, a kámzsanyakat magát viszont csak a mohairből kötötte. Nemesen egyszerű projekt. Sok hasonló, igényesen kivitelezett darabot találtok nála, külön érdemes figyelni a remek fonal-projekt párosításokra.


Anneleterme minden munkája csalhatatlan ízlésről tanúskodik.


Ha Neked is tetszik ez a mellény, hasonló stílusú köteményeket UandIknit projektjei között is találsz.


Fallmasche hűvös minimalizmusát rendkívül inspirálónak találom, számtalan ötletet szereztem már a projektjeiből.


Uncia munkái között nézelődve biztosan Te is kedvet kapsz valamelyikhez.


Archiana munkái közül volt talán a legnehezebb egyetlenegyet kiválasztanom, imádom mindet. Remek minták, minőségi fonalak és igényes kivitelés biztos nyerő hármasa jellemzi őket. Nekem Ő a belga wondrlanding. Igen, így, és nem fordítva.


Yellowcosmo munkáihoz szerintem nem is kell semmit hozzáfűznöm, magukért beszélnek. Nézz csak szét nála! Garantálom, hogy találsz köztük olyat, amit Te is azonnal elkészítenél.


Maanel teljes projektlistáját egy az egyben elfogadnám. Egy időtlen ruhatár minden igényes kelléke megtalálható nála.


Generous-gardener-nél rengeteg csodaszép kendőt találsz. A fenti a kedvencem tőle.


Deenulya munkái láttán bizonyosodtam meg róla, hogy a kötés nem hobby, hanem életforma. A fenti, általa tervezett Fly Me To the Moon kendőbe pedig egyenesen szerelmes vagyok.


Twouglyducks leginkább színátmenetes fonalakkal dolgozik, remek ötleteket lehet nála találni a felhasználásukhoz. Felnőtt és gyerek holmikat egyaránt készít. A fenti képen lévő felsőhöz két különböző, de hasonló hangulatú színátmenetes fonalat csíkozott. Remek lett, nem igaz?


Irr-saukh munkái között is mindig szívesen nézelődöm.


A fenti bambuszruhát gosik-nál láttam, a finom szegélymintát érdemes közelről is szemrevételezni. A többi munkája is kivétel nélkül igényesen elkészített és befotózott gyönyörűség.


Tanusik munkái között is szeretek nézelődni, a kedvencem tőle ez a kabátszerűség.


Imádom kristenmakes egyszerű, mégis különleges sapiját. A sapi ingyenes leírását itt találod, Kristen igazán egyedi projektjei között pedig itt nézelődhetsz.


Ellemme-nél találtam a fenti ötletet egy nagyi kocka remek hasznosítására, de további kedves projektet is találtok nála. 


Katyusha a messzi Szibériában ontja magából a szebbnél szebb köteményeket.


Bár egy női felsőt emeltem ki ittybitty munkái közül, az egész család számára találsz ízléses holmikat nála.


Roko munkái olyan különleges hangulatot árasztanak, amelyek megérintenek.


Joujouka munkái között is érdemes böngészni, a fenti sapi például szerintem nagyon ötletes.


Ha egy kedves gyerekholmihoz keresel ötletet, mdcim munkái között nézz szét.


Vagy AlicaPaulsonnál. Nála saját mintái közül is válogathatsz.


Te honnan szerzel inspirációt?

13 megjegyzés:

Eskimoka írta...

Ma nagyon az "én fogamra való" holmikat válogattál össze! Köszönöm!

Cinkepiri írta...

Ezer köszönet!!

ungerzsuzsi írta...

Ezt szeretem a legjobban a szombatokban egy ideje: amikor jön az inspirációs blokk, főzök egy kávét és csak ámulok, hogy mennyi csoda van, amit még nem láttam! Köszönöm, főleg a sapkákat, pont ilyeneket szeretnék! Apropó: a tél közeledtével nem kaphatunk egy sapkás-kesztyűs összeállítást?

muzsi írta...

Gabi, én már írtam kettőt a Ravelry használatáról, nem bánom, hogy az alapokat megírtad, ahhoz kevésbé fűlt a fogam, így csak belinkellek :)
itt vannak

http://kreativmuzsi.blogspot.com/search/label/ravelry

Varga Gabi írta...

Örülök, hogy hasznosnak találjátok a bejegyzést.
@ungerzsuzsi: Neked külön köszönöm a kedves sorokat, ezért érdemes a férjem morgását is hallgatni, amiért még a hétvégén is "dolgozom".
@muzsi: Nem láttam ezeket a bejegyzéseidet, pedig be szoktam kukkantani hozzád néha. Azt hiszem, szerencsésebb, ha felveszlek a bloglistámba, így tuti nem maradok le semmiről. :) Egyébként csak azért jutott eszembe a ravelry-s regisztrációról írni, mert nem akartam, hogy bárki kimaradjon a kedvenc alkotóim projektjei közötti gyönyörködésből. De ezek szerint tényleg érdemes a ravelry-n való kiigazodásról kicsit bővebben is írni, mert van rá érdeklődés. :)

HeMarica írta...

Úgy örülök, hogy rátaláltam a blogodra, nagyon tetszik.
Én kaptam inspirációt a barkafonal.hu-ról milyen meglepő, igaz?? Annyian horgolnak és teszik fel az alkotásaikat a horgo-blog-ra hogy én azt is nagyon hasznosnak tartom. Ne feledkezzek meg ruju blogjáról se, szívet és labdát horgolni tőle tanultam.
És végül de nem utolsó sorban nagyon nagyon tetszik wondrlanding holdviola bolerója, egyszerűen beleszerettem. A bátyámat már ráállítottam, hogy szerezze be nekem a könyvet, amiből csinálta de eddig még nem sikerült. Viszont azóta, annyit néztem annak a bolerónak a képeit, hogy valami nagyon hasonló mintát, próbaként, már sikerült csinálnom.

ungerzsuzsi írta...

Majdcsak kiengeszteled azt a morgós férjet valahogy ;) Egyébként igaza van: a hétvége neki jár és az aprónépnek. Nekünk bármikor írhatsz inspirációs bejegyzést, mindig örülünk neki!

Szilvi írta...

Már hétfőn elkezdem várni a szokásos hétvégi bejegyzéseidet, szóval ez a blog az egyik fő inspirációs forrásom, a Ravelry és a horgo-blog a másik kettő.
Amúgy nagyon nehezemre esik egy leírást pontosan követni, inkább csak inspirációnak használom, esetleg egy részletét ragadom ki, és valami más szokott kisülni belőle.
Persze sok olyan gyönyörűség van, amit eredeti formájában "kell" elkészíteni, ilyen lesz többek között az SBS, amibe hamarosan én is belekezdek végre! :)

Cinkepiri írta...

Tegnap az útmutatásod nyomán regisztráltam. :)

Magamtól még nemigen találok meg semmit, de az ajánlataid segítségével azért tudtam böngészni.

Nagyon jól szórakoztam!!!

Varga Gabi írta...

Úgy örülök, hogy tudtam segíteni, Lányok. :)
Cinkepiri, a jövő héten folytatom a ravelry-s sorozatot, és segítek az eligazodásban.

wondrlanding írta...

Köszi az inspirációkat,itt mindig találok valami újat a (már végtelen) ravelry-s készítenivalók listámba, vagy új követni érdemes alkotót!
Nagyon megtisztelő az elismerés, amit írtál a munkámról. Köszönöm szépen, Gabi!!

sche írta...

Gabi, ez nem ér, azt hittem, ma éjszaka talán alszok. Valószínuleg nem fogok, muszáj megnéznem más, újabb szemszögbol a raverly-t. Köszönöm az eligazodáshoz az inspirációt, csorgatom a nyálam, hagyom, hogy hasson és iszom még egy kávét!

Timi írta...

Az ösztönzésedre regisztráltam én is, tényleg sok inspirációt lehet gyűjteni. :) Mondjuk még meg kell tanulnom olvasni az angol minta-nyelvet... :$ Köszönjük az ajánlást!