2011. szeptember 13., kedd

Virágom, virágom... JÁTÉK!

Egy új magyar nyelvű kézimunkás könyv jelent meg a napokban. A 100 kötött és horgolt virág Lesley Stanfield csodaszép virággyűjteménye ruhák, kiegészítők, párnák és takarók díszítésére. Egyetlen kötős, horgolós könyvespolcáról sem hiányozhat, ez egy olyan könyv, amit biztosan sokat fogsz forgatni.

Már régóta szemeztem az eredeti angol verziójával, ezért nagyon örülök, hogy magyar kiadásban is megjelent. Végre a kiadók is kezdik felismerni, hogy mennyire felpezsdült az élet a kötés-horgolás világában, és piacképesnek találják az ilyen témájú könyvek kiadását. Reméljük, hogy a kiadvány valóban sikeres lesz, és így a kiadók is még sok szépséggel fognak kényeztetni a jövőben.

Ehhez a sikerhez mi is szeretnénk hozzájárulni, ezért mától megvásárolható Nálunk is a webshopban illetve a Teréz körúti fonalboltunkban. Az ára 2.490 Ft, és a hűségprogramunkban a fonalakkal azonos feltételekkel részt vesz, úgyhogy rendszeres vevőink hihetetlenül kedvező áron juthatnak hozzá a példányukhoz.
Vagy most akár meg is nyerhetitek! :)




Arra gondoltam, hogy ez az örömteli esemény jó alkalom egy kis játékra, ezért egy példányt szeretnék kisorsolni köztetek. A játékban való részvétel feltétele mindössze annyi, hogy egy hozzászólásban írd meg, mit kötsz vagy horgolsz most épp. Ha több megkezdett projekted is van - khmm, van akinek nincs? :) - akkor a kedvencedet oszd meg velünk, aminek a készítését most a legjobban élvezed. Annyira szívesen olvasnám, hogy ki mivel foglalatoskodik! :) A játékra szeptember 19-én éjfélig jelentkezhetsz, szeptember 20-án sorsolok.




Külön egy bejegyzést nem szántam volna rá, de így a könyv kapcsán megmutatom az én kis pipacsomat, amit még a piros tunikám maradékából horgoltam, és kitűzőként hordok. A könyvben egy szabályosabb, kötött változat van, de én az enyémre is rettentő büszke vagyok, hiszen kútfőből készült, csak egy pipacs fotóját hívtam segítségül.

177 megjegyzés:

Nina írta...

Szuper lenne megnyerni :)
Jelenleg még mindig az All Shawl-t horgolom, és elkezdtem egy Möbius stólát is :)

Betsy írta...

Köszönöm a játék lehetőségét! :) Nálam most két csiga és egy félbehagyott kisördög várja, hogy horgolótűt vegyek a kezembe :)
Betsy

Csipke Klára írta...

Én még a tél végi akcióban vett Piszke Mosó Masából kötök a kislányomnak mellényt/pulcsit (ami lesz belőle:)) - hátha a következő téli szezonban már hordani is tudja:)

Mimi írta...

ez akonyv nekem aranybanya lenne, ugyanis a viragok miatt kezdtem el horgolni( 2 honapja) es azota is az a kedvencem, csak meg keves felet csinaltam. Most epp a lanyaimnak horgolok oszi szettet, egy sapka es egy kistaska mar kesz :)

Hermann Gabi írta...

Jó szolgálatot tenne a könyve :-) Jelenleg Kim Hargreaves Misty könyvéből a Chalk névre hallgató kardit kötögetem. Természetesen Barka fonalból :-) 4 évszak Tejszínhab árnyalatából. Hermann Gabi

szarvasandi írta...

Én is szeretném nagyon a könyvet, ha nem nyerem meg, akkor majd ezt kérem a Télapótól :)
Jelenleg több "projektem" is fut, ezek közül a kedvencem: egy bordó csipkepulcsit kötök körben, fentről kezdve.

gabcsap írta...

Szia! Én zöldség, gyümölcs, állat és virág mániás vagyok. Most éppen zöldségeket kötök, épp az újhagyma a soros:)
Szeretném ha rám mosolyogna a szerencs:)

Zsófia írta...

Pillanatnyilag egy pickles-lányok féle, kissé átdolgozott szivecskés felsőt kötök a nagyobbik kicsinek.

Saci írta...

Helena kardigán a 4 évesemnek, meg egy gyapjúkülső a kicsinek, meg egy Prairie Rose nekem, meg egy Lady Lovelace akrdigán szintén magamnak... :) haladni nem haladok, mert estére 3 sor után elalszom

Faragó Nóri írta...

nagyon örülnék ennek a könyvnek, végre magyar nyelvű könyv!!
jelenleg két kendőt horgolok, az egyik SBS lesz, a másik nagyimintás, illetve egy hexagonokból álló táskán dolgozom :)
a kedvenc most a hexagon táska!
a pipacsod pedig isteni!!:)

Kriszta írta...

Én éppen barkás fonalból kötök egy mellénykét az ovissá avanzsált nagyfiamnak.

Zsuzsa írta...

Nagyon szép ez a könyv, örülnék ha rám mosolyogna a szerencse :-) Most egy párnahuzatot horgolok.

fitri írta...

Nagyon izgatja a fantáziámat ez a könyv :) Én most nagyi kockákból horgolok táskát.

Vea írta...

Jelenleg egy SBS-t horgolok háromféle kék színű Barka Kabala fonalból. Ezt élvezem a legjobban, és a fülbevaló horgolást is :) És annyira szeretném megnyerni a könyvet!

Tündérviola írta...

Én is, én is, én is szeretném a könyvet :)

Granny poncsót készítek most magamnak, mellé készül majd egy őszi sapit, aztán egy őszi kendő is bejátszik még :))))

Asztalos Barbara írta...

De jó lenne megnyerni :) Igaz, én még elég kezdő szinten vagyok, balkezességem miatt kicsit nehezebb is volt megtanulni, de most már egész jól megy :) Most éppen egy kis sálat próbálok kötni magamnak télire :)

Reka Anna írta...

Epp rengeteg apro teritot (doily) horgolok 20as horgolo cernabol, http://blog.craftzine.com/archive/2010/05/crochet_doily_wedding_dress.html?cf0354E72A=6AC93C163!NTAxODQ4MDEyOmNvcnByYWRpdXNzc2867Ad20J127Oed0TWbXYYWqA== egy ehhez hasonlo menyasszonyi ruha lesz beloluk :)

Detti írta...

Nekem egy kötött róka van készülőben.

Köszönöm a lehetőséget

jampipi írta...

Kedves Fonalvarázsló!

Én az egyszerre többet készítő kötős-horgolós emberek közé tartozom.
"Mákostésztából" horgolok éppen egy nagyikendőt,:-) illetve lovazót, kisautót az óvodába maradék fonalakból. E mellett pedig egy óriási "Rikkeres" takaró készül kötve a férjemnek.

sche írta...

Én egy kardigánt horgolok.

Most azért izgulok rajta nagyon, mert elso kardigánom, ráadásul nem is nekem lesz, hanem ajándékba, és nem horgolási minta alapján, hanem fejbol kitalált módon, egy kardigán szabásmintájának rajza alapján.

Duzsu írta...

De jó lenne nyerni:)
Én épp egy kendő-kardigán-féleséget kötök, Limonádéból. Lesz időm egy hétig, úgyhogy szeretném mihamarabb befejezni, hogy még az idei őszi szezonban hordhassam!

Andoc írta...

A hétvégén lett kész a karmazsin pillangó Möbius-stólám, úgyhogy most az Annás-féle naplemente-poncsót (ami barna:) akarom végre befejezni:)

tmaarti75 írta...

Kislányomnak készül egy sál a Gerlepár 3 kék árnyalatából, magamnak pedig egy fehér sál a bambusz fonalból, ugyanennek Henna árnyalatából fog októberre (:I) elkészülni nővéremnek, a változatosság kedvéért egy sál... :D

Hesztia írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ildikó írta...

Épp most kezdtem el horgolni egy telefontartót a tegnap megérkezett Barka fonalaimból! Szivárványos lesz és a Barka horgolósulin elsajátított hullámos mintát követi! :)))

Névtelen írta...

A MyPicot 7002-es számú pillangóját horgolom épp, illetve már csak összeállítanom kell. Színes spárgából készült, és hatalmas lett. Még rejtély, hogyan fogom kikeményíteni, de mivel valószínűleg falidísz lesz belőle, lehet, hogy kifeszítve lakkal jól lefújom. :)
Juli

muzsi írta...

pamuyát kötök limonádéból :)

Mona írta...

Próbálgatom a közös sálunkat :)amit első ízben a férjemnek készítek majd a születésnapjára, aztán magamnak, és azt hiszem a fa alá is fog kerülni decemberben :)

csernieszti írta...

Csősapkát kötök kolléganőmnek, mert újra divat! :) Libikóka Tejbegrízt választott hozzá. Szuper a könyv.:)

Anett írta...

Húú Anna, az a menyaszonyi ruha nagyon szuper.
Nálam 4 évszakból készülnek most horgolt sapik a család férfitagjainak.

borosmonika írta...

Szia,Gabi!

Két project fut nálam: Felhő/New York-ból egy herringbone mintás sál,illetve a rengeteg Kabala fonalból egy szépséges ágytakaró-granny virágokból.Szép feladat-sok időt igényel!üdv.:Mónika

Haimanti írta...

Ezt a könyvet nagyon tudnám szeretni. Már a címlapja is gyönyörű.
Jelenleg két pulcsit kötök. Egy vastag szürke a nagyobbik fiamnak, magamnak egy zöld-fekete barka fonal maradékokból készülő kardigán. Összevarrásra vár egy zöld és egy fekete barkás pulcsi...

Viki írta...

Sziasztok!
Az én egyik projektem most a Gilice fonalból egy tunika a keresztlányomnak (4 éves).
A könyvnek nagyon örülnék, nagyon várom a sorsolást :)

vmarty írta...

Én rögtön felismertem, hogy pipacs! A kedvenc virágom :). Nálam most egy Kabala Lime óriás nagyinégyzetes babatakaró készül meg a Pamuya kendő Limonádé Opálból :).

mirkka írta...

A virágos könyv nagyon szép - ezt onnan tudom, hogy a nyáron megrendeltem az angol nyelvű változatát, ezért a játék tétjét képező magyarnyelvű változatról szívesen lemondok valaki más javára. Hogy mi van a tűimen most, azt viszont szívesen megosztom veletek (mivel a saját blogomat a nyáron egy kicsit elhanyagoltam).

A nyár folyamán néhány apróság mellett két kendőt is kötöttem Libikóka fonalból. Mindkettőt ajándékba. Most úgy döntöttem, hogy én is megérdemlem a kényeztetést, ezért még most szeptemberben szeretném befejezni a már félig kész nyári átkötős kardigánomat Mandarin Szilvás gombóc árnyalatából - persze már csak a jövő nyáron fogom tudni hordani.

HEra írta...

átalvetős táska, aminek a bélése hiányzik, két freeform kistáska egyik fületlenül, a másik félig kész..., két Barkás Limonádés stóla, 1 freeform kabát, két kislány nyáriruha jövőre...;) egy mamuszka, ...ja és a lányom nyakravalója...hát ennyi ami hirtelen körbevesz. Én imádok hol vastagabb hol vékonyabb fonalat horgolni ahogy látszik felváltva...;)))

Koncz Zsuzsi írta...

:D ezt megnyerni!!!! az maga a menyország!

hiszen ilyeneket horgolok és kötök. mindenféle maradékból. gyerekjáték lesz. répa, borsó, narancs, eper, szőlő ilyenek.

plusz, egy pár gyerek sapka is befigyel sállal, kesztyűvel.

nyerni szeretnééék!!!!! :D:DDDDD

Unknown írta...

Nálam egy fehér mohair babahaj horgolódik, egy bébi pulcsi kötődik a pocaklakómnak és egy kendő nekem Szitakötőből amit még tavaly kaptam a férjemtől :)

bringa írta...

Itt aztán van forgalom:)
Én egy nagyimintás takarót horgolok, már elég nagy, és egy LL sálat kezdtem el horgolni, és mindkettőt nagyon élvezem.

DKata írta...

Én Mária-kék Vasárnapból mellényt horgolok (inspirációd alapján :-) és Felhő Moszkvából készül egy kötött mellény is.

Gabella írta...

Nagyon szeretném megnyerni ezt a könyvet!

Természetesen több dolog van félben (vagy négyötödben...), inkább nem részletezem, de a kedvencem, ami még szintén mindig nincs kész az a barka-limonádé-bobtail fonalból készülő keskeny sál... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1947561539156&set=o.109090902464387&type=1&theater

Andy írta...

Szia! Most láttam a könyvet múlt héten én is itt az interneten. Kedves tőled, hogy egyet kisorsolsz.
Most éppen 2 projektem van elkészülőben, 2 sál: a híres South Bay és a One Skein a Ravelryről.
Imádom ezeket a játékokat.
Szép napot!

KnittedDreams írta...

Nagyon szép a pipacs, azt hittem a könyvből készült!:) Jelenleg egy sálat kötök, ami már karácsonyi ajándék lesz:). Köszönöm a lehetőséget, örülök, hogy megjelent ez a könyv magyarul!

Papné Saci írta...

:) De jó lenne megnyerni. :) Most épp rózsákat horgolok én is. Több barátnőmnek és a nővéremnek is most lesz a szülinapja. :)A következő projekt pedig egy Vénusz stóla lesz.Épp most rendeltem meg hozzá a Vasárnap Merlot árnyalatát.:)

K.S. Gina írta...

Szia Gabi!
Köszönöm a játék lehetőségét! Jelenleg egy nagyi mintás kendőt horgolok, egy tunikát kislányomnak és természetesen egy sapkát. Olyan nincs, hogy legalább 1 sapkát ne készítenék éppen :) És van egy nagyon hosszú listám, a rajta szereplő dolgokat majd Mosó Masából és Libikókából szeretném elkészíteni.
A könyv nagyon szép, volt szerencsém belelapozni az angol verzióba. Nagyon örülök, hogy megjelent magyarul is. De jó lenne megnyerni...

cucka írta...

hm, párhuzamos munkálatok folynak (kinél nem? ;) ), magamnak és a lányomnak egy anya-lánya boleró, a születendő kisfiamnak egy babatakaró (tefonalad-mintád nyomán :) ), a már meglévő elsőszülöttnek is egy pulóver.
És már szemezek én is ezzel a könyvvel, úgyhogy tényleg de jó lenne megnyerni. :)

Hencsilli írta...

Én most angyalkákat horgolok :D Tudom, lehet még korai a karácsonyi készülődés, de most érek rá. Folyamatban van egy maradékokból horgolt takaróm is, de úgy néz ki, hogy a rengetegnek gondolt maradék fonalam kevésnek bizonyul :)

zazálea írta...

az SBS továbbra is készülget,most fejeztem be egy kötött kendőt, hoyg nekiállhassak egy következőnek, de még egy Moebius-ra is befizetek :o)

adoryane írta...

Juj, de jó lenne ez a könyv. Már rég szemeztem én is vele, de angol nyelven nem mertem megvásárolni.
A hétvégi gyerekkardigános bejegyzés nagyon nagy hatással volt rám, így bele is fogtam kisfiam első kardigánjába. Imádom kötni, mert zöld színű, ami Manónak nagyon jól áll, én meg nagyon szeretem ezt a zöld színt.

Eskimoka írta...

Épp egy zöld kendőt horgolok Szitakötőből, ami meglepetés lesz egy barátnak, és véletlenül épp virághoz hasonlatos kis blokkokból áll! :-DDD

Szihaj írta...

Izgalmasnak tűnik ez a könyv, jelentkeznék én is a játékra :)))
Az egyik hétvégi inspiráló bejegyzésednek köszönhetően az én folyamatban lévő munkám a Pole kardigán :)) Köszi az ötletet!

Gönczi Zsuzsa írta...

Szia Gabi!

Én is szeretném a könyvet:)
Jelenleg még a nyári felsőknél tartok, természetesen barka fonalból, de már jól kitaláltam, hogy majd hosszú ujjú felső fölé fogom hordani őket télen.

ylang írta...

Cinege Mohából amint elmentem a rendelésemért ;) folytatom a South Bay kendőmet, amit poncsószerűen nagyra szeretnék csinálni. Nemezehlető színátmenetes fonalból pénztárcát kezdtem horgolni, mert hamarosan tönkremegy amim most van, majd abból a fonalból készül egy táska is. És készül egy gyapjú sapka nekem, amihez szeretnék egy kardigánt, csak még leírást kell találnom az elképzelésemhez.

Névtelen írta...

Szia!
Én is szeretném megnyerni a könyvet!
Most éppen egy virágos blokkokból álló takarót horgolok! 74 blokk kellene, 17 van kész! Ám a játszótéren is tudok blokkokat gyártani, ámuló, kedvet kapó kislányok gyűrűjében!
Andrea Miskolcról

Gerti írta...

Elkezdtem egy egyszerű stólát kötni,vele párhuzamosan karácsonyi gömböket horgolok,csak az a baj, hogy közben a blogodon megláttam egy másik stólát, úgyhogy azt is ki kell próbálnom.

Monika írta...

Sziasztok!
Én most egy klassz kis gyapjú papucsot horgolok. Hihetlenül egyszerű darab és már van két "megrendelésem"is a barátoktól. A másik munkám egy fehér csipkepulcsi magamnak, ami ezzel szemben jó bonyolult, de szép!

Katalin írta...

Egy Saroyan kendőcske várja, hogy folytassam na meg több félkész horgolt őszi sapi a gyerekeknek. Jó régen szemezek már ezzel a könyvvel, szuper, hogy magyarul is megjelent :) Pedig már majdnem megvettem oroszul :)))

MrsYarnart írta...

jól sikerült a pipacs! én is éppen horgolok: egy sapkát. a könyvért én is beállok a sorba!

Eszter írta...

Egy egyszerű kendőt horgolok Limonádéból, meg egy kalászmintás gyerekpulcsit. Ez utóbbi még nagyon az elején tart.Mindkettő a natúr színek jegyében készül.

Névtelen írta...

Halihó!

De szeretnék én is egyszer nyerni,pláne ezt a könyvet!!!!:)Az angol változatát ismerem,de kézben forgatva magyarul....:)hát az csudijó lenne!Éppen Gilicéből készítek egy kardigánt, valamint az elnyűhetetlen SBS készül Limonádéból Mamim szülinapjára!Jó munkát mindenkinek!!!Nyilas Kriszta

Piroska írta...

Szia! Én a Tarkabarka nyári galériában látott puffancs párnát horgolom a szivárvány színeiben. A gyerekszobában lesz a helye.

florentine írta...

Mamuszt horgolok Gilicéből és még több mamuszon töröm a fejem.

Unknown írta...

Jajj de szeretném! Ha mégsem nyerek megveszem! :) Táskát horgolok és bőszen mintát keresgélek egy poncsóhoz amit magamnak szánok. A fonalam már megvan tőletek! :)

Pantu írta...

Én most a kislányom számára kötök egy zöld színű, rövid ujjú kardigánt. Eddig csak sima sálat, sapkát kötöttem. Jól mutatna rajta egy ilyen pipacsos kitűző. :-))

Kati írta...

Per pillanat a fő munkadarab: Ice Queen Cowl (http://knitty.com/ISSUEwinter07/PATTicequeen.html), Vattacukor Zúzmara színéből. Hétvégére talán el is készül...

Varga Gabi írta...

Hú, Lányok, nagyon kapós ez a könyv! Gondoltam, hogy sokatoknak tetszeni fog, de hogy ennyire!? :)

Kriszta írta...

Én most párhuzamosan horgolok egy fehér és egykék bolerót, illetve tányérsapkákat kötök :) Mindegyiken jól mutatna egy-egy virág :))

Mágika írta...

Nálam Almáspite-Fesztiválból készül kendő, többek között. :-)
Kedvenc, mert az első darab, amit magamnak csinálok.

M.G. írta...

Már régóta vágyom rá, hogy megtanuljak horgolni. Gyönyörű ez a könyv és talán segítségével sikerülne megtanulni szépséges virágokat készíteni. :) Remélem a szerencse mellém álll.

Eryka írta...

Jelentkezem a játékra.
Én horgolok és éppen egy szilvásgombócból készül sapka, valamint készül még egy möbius-stóla is és egy mamusz is folyamatban van. Nem tudok kedvencet választani, mindegyiket imádom csinálni. :)

Csilla írta...

Én egy revontulit kötögetek Limonádéból (csak október végén mutatom mert akkor kell átadjam az ünnepeltnek), de igyekeznem kell mert tesztkötöm majd a dove-ot Ágnestől.

GKrisz írta...

Számoló manót kötök a nagyfiam osztályának Gilicéből, és nagyon szeretek mindenféle virágot horgolni.:)

Amaranta írta...

Most a Tengeriből készül nagy lázasan egy kardigán a nagyobbiknak,már majdnem kész és a tervei készen vannak a két kicsinek is. De várakozik a sorban nekem két top, a leányzónak pedig félig kész egy horgolt poncsó.

Fantázia bizsu írta...

Szia!
Én most egy horgolt narancsvörös táskával "küzdök" éppen. Kicsit megbonyolítottam a dolgomat, mert kombináltam egy kis gyöngyözéssel is. :) De ha minden jól megy, pár nap múlva elkészül.
Ezt a könyvet én már meg is rendeltem, de még várnom kell rá. Így, ha esetleg én nyernék, fel ajánlom másnak! :)
Azért köszönöm a lehetőséget.

Asztalos Éva írta...

Én még mindig az Esti Mese-Galagonya Still Light Tunic-kal küzdök, amit te ajánlottál Gabi. Már csak az egyik ujja hiányzik. Folyamatban: Kabala-Mignon nyári csónaknyakú tunika, nekem nagyon tetsző csipkés hullámmintával, "német recept" alapján.

Kicsiny Györgyi írta...

Én most Stephen West Mystery Earth and Sky kendőjét kötöm a fiamnak, türkiz, fehér és szürke Limonádéból.

inga írta...

Nagylányomnak sapka készül, kislányomnak meg mobil a babakocsira.

Unknown írta...

A Diplomata - Golf fonalból készül a rövidujjú kardigánomhoz egy hosszúujjú boleró-féleség. Napokon belül kész!

Köszönöm a játék lehetőséget!

ursa minor írta...

Én is szeretnék játszani - nagyon szimpatikus a könyv ;)
Az én horgolótűmön egy Páfrány színű Cinege ugrándozik, South Bay Shawlette lesz belőle, már csak néhány sor én pedig már nagyon türelmetlen vagyok ;)

Eszter írta...

Énis szeretnék jelentkezni a játékra! Nálam baglyok horgolódnak jelenleg és egy mozdony is befejezésre vár.

Theia írta...

Én most kivételesen épp befejeztem két sálat meg egy sapkát, így most fogok újat kezdeni. A változatosság kedvéért nyakmelegítő lesz. :-)

Nagy Katalin írta...

Szuperjó ez a könyv, nagyon jól is jönne :) rongybaba varrással foglalkozom és a babák cipellőit szoktam horgolni, emellett most épp horgolok egy másik fonalból is, de ezt csak azért, hogy aztán, ha készen van visszabontsam és szép göndör babahaj legyen belőle, most csinálok ilyet először és nagyon kíváncsi vagyok, sikerül-e :)

Melinda írta...

Ez nagyon szuper ehetőség,én is élnék vele:) Most Cinege fonalból egy Citron kendő készül,folyamatban van még egy japán virágokból horgolt stóla..és fehér Felhőből sál...:DD

Mamucni írta...

Hmmmmm, kötök egy türkiz pulcsit magamnak (OK páva, de nekem türkiz). Egy csipkesálat is kötök közben. Összeállításra vár egy felső és két másik. Ez utóbbiak a kisebbik lánykámnak. (Mennyire kifog rajtam az összevarrás/horgolás, tisztázás dolog.)
....és ha azt mondom, hogy mindez Barkás fonalakból,.....tényleg:o)

A pipacsod remek lett!

Huligánlány írta...

Jujj, ez a könyv nagyon idejöhetne... de ha nem nyerem meg, tudom, mit fogok kérni a névnapomra... juppiiii!!!!!!!
Mit kötök/horgolok? Most nincs elkezdve semmi, de egy katicás sapkát épp ma kértek tőlem, úgyhogy csak arra tudok válaszolni, mit fogok horgolni nagyon hamarosan: KATICÁS SAPKÁT! :-)

Bely írta...

Én ezer éve nem kötöttem pedig valamikor, réges régen az óperenciástengerenistúl rengeteg mindent készítettem. A múlt héten vettem szép fonalat hogy kössek sálat, sapkát magamnak, de nem találtam meg a kötőtűimet....
Igy csak csendben merek erre a játékra jelentkezni, hátha szép virágokkal feldobhatnám az új sapkámat. Mentségemre legyen mondva, hogy azért más hobbival foglalkozom.
Ja és ha látom a csodaszép fonalaitokat ,akkor mindig megkívánom valamelyiket.
Valaki árulhatna időt is, hogy jusson mindenre!!

M.Évi írta...

Sapikat horgolok folyamatosan, jelenleg Libikókából és Mosó Masából. Félbehagytam egy vállkendőt Limonádé Rumos Dióból, de elfogyott, úgyhogy most várom, hogy rendelhető legyen!
Nagyon örülnék a könyvnek!

Silerika írta...

Engem is izgat ez a könyv! Nagyon jó lenne, szeretem a horgolt-kötött virágokat Egy horgolt kendővel nem rég lettem kész, egy másik éppen készül, egy kötött kardigán is várja, hogy folytassam! :o)

jvdori írta...

De jó ez a könyv! :)
Babatakarót horgolok, a januárban születendő kislányomnak, Kabala Buborékból.

Juci írta...

Szia Gabi!

Én ajtódíszt készítettem a pénteken vásárolt Kabalából, illetve egy rózsaszín, nagyimintás kardigánt horgolok esténként.

Zsu írta...

Bolero készül. Limonádé Hollóból.

SZK írta...

Sziasztok!
Készülőben van: Gilicéből sapka, vitorlásból uzsonnás táska és poháralátétek ajándékba:)

Zsuzsa írta...

Egy rózsaszín South Bay Shawlette készül a lányomnak, folyamatban van még egy ekrü Marion kendő magamnak és egy türkiz vállkendő - vagyis nemis tudom annak mondják-e, mert téglalap alakú lesz - négyzetekből áll majd össze, ja és fesztiválból készül egy sál is!
Most csak ennyi:)

Cserny Cherry Ildikó írta...

Szia Gabi!
Nagyon örülök a játéknak, köszi a lehetőséget!
A TW kendőm nemrég jött le a tűről, blokkolásra vár, s a Lady Február kardigán mintája előkészítve második nekifutásra, remélem most összejön.

maggomboc írta...

Jelenleg egy babakardigánt kötök, saját ötlet alapján, vasárnap fonalból. (Hamarabb kezdtem kötni, mint az ajánló, ezért azokat csak megcsodáltam, majd a következőhöz jól jön. Az első kardi nem készült el a fonalból, így egy része bontott. Ez a legkedvesebb munkám most). Ezen kívül még egy nemezelendő táska készül, ami izgalmas, mert előtte nem csináltam még ilyet, kíváncsi vagyok a végeredményre. Meg persze csomó varrós projekt van még folyamatban:)

Hanbari írta...

De jó lenne megnyerni!:)

Én most egy South Bay Shawlette-t horgolok, Limonádé szivárványból.

Enci írta...

Én éppen egy könnyű kis felsőt kötök anyukám 30 éves Tanuljunk kötni könyve alapján Cinege-Mohából:) Elvégre a divat midnig visszaköszönt:D Szívesen horgolnék hozzá a könyvből egy szép kis kitűzőt!:)

Hesztia írta...

Minden megjelenő magyar kézimunkás könyv egy-egy újabb örömhír! Hát még a Játék!!!:))
Számomra a kihívást jelenleg az első babámnak készülő kardigán jelenti. A szóban forgó darab igencsak aprócska, a kihívás pedig ehhez mérten óriási :)
Köszönöm a lehetőséget.

Anikó írta...

Életem első csavartmintás kardigánján szorgoskodom. (Meg közben egy-egy zoknin, hogy legyen valami könnyedebb dolog is ;))

_eszter_ írta...

az én polcomon egy alap horgolási gyakorlás van. egyelőre a házasság révén szerzett nagymamám teljesíti a kívánságaimat, de elhivatottan próbálja átadni a tudományát. :)

katikov írta...

babatakarót születendő kisfiamnak Gilice fonalból.

Kreavikka írta...

Én nemsokára nekieesek a Mosó Masa fonalatok kipróbálásának!Alig várom,hogy elaludjanak a gyerkőcök!:))Sapi és sál készül majd belőle!(Kreavikka blogomon majd mutatom:)) Szuper a játék,a sorsolást még kivárom,addig nem rendelek,hátha..:)A pipacs is szuper!:)

Mosolyrend Évi :) írta...

Szió :)
De szép a pipacsod .) Az nem megnyerhető? .)
Imádnám :)))))))))))
Elöször is köszönöm,hogy gondolsz ránk a könyvvel.Nagyon kedves tőled!

Most a limonádéból készült kendővel szenvedek mert nem tetszett a formája és bontottam.
S az időhiány is nagy bibi nálam :(

Szép estét!

evicke írta...

De jó, én is játszanék! :) Egy Holden shawl-t kötök, csak elfogyott a fonalam, így belekezdtem egy csavart mintás sapiba, illetve a cicának is készül télre egy horgolt blokkos kis "takaró" :)

Brigi írta...

Én a nagylányomnak horgolok egy bolerófélét saját kútfőből, ami elég nehéz, m egy boltban láttam egy írtó cuki darabot, és gondoltam csinálok neki egy hasonlót...hát, nehezen gyürkőzök meg vele, már többször is vissza kellett bontanom! :(
De azt hiszem a végeredmény majd magáról beszél, m felvéve a hibáim nem nagyon fognak látszódni, és a kiscsajom nagyon édes lesz benne :)
A fonal kabala színátmentes hercegnő-ha jól emlékszem a nevére :D

Ági írta...

Szeretném megnyerni, mert bár fiaim vannak, egy virgos girland készítését tervezem az óvodai csoportszobába.
A tűkön pedig
1. Babatakaró a születendő unokahugomnak, Barka Libikókából,
2. Fülessapka magamnak, 1001 fonalas Samsonból,
3. Holden shawlette, köszönetféleképp az unokanővéremnek, Barka Limonádé Ozisból,
4. Valami bébicipő is van elfekvőben, ismeretlen alapanyagból... (na, ez lehet, hogy sosem készül el...)

JajjAnyám! Mennyi minden:O

Nessy írta...

újabb párhuzamosankötős jelentkezik :) Bár most a Wysteriát akarom gyorsan befejezni, hogy mire megérkezik az ősz, legyen mibe csavarodnom.

Szentke írta...

Én is szeretnék esélyt kapni... jelenleg a gyerkőceimnek (1,5 és 5,5 évesek) álltam neki elárasztani a szobát mindenféle horgolt játékokkal (egy teki és maki az álom) aztán jöhet az ovi: fel kell lendíteni a konyhát horgolt süteményekkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel. :) Ugyan nem rég kezdtem a horgolást a Barka suli anyaga alapján, de már két tokot sikerült fabrikálnom, a család nagy tetszésére. :) Szóval jó lenne virágokkal is bővíteni a tárházat! :)

feleslady írta...

Jelenleg nagyikocka alapú kendőt, és jó néhány amigurumi mintát horgolok... a kötést még gyakorolnom kell :)

Csuri írta...

Én is nagyon szeretném megnyerni a könyvet,most van blokkolás alatt a
North Roé kendőm.

Gi írta...

Húúú, de jó játék :)
Egyik barátnőmnek nemsokára esküvője lesz, és Őt szeretném meglepni egy saját készítésű horgolt kék combfixszel/harisnyatartóval :D

Unknown írta...

ez nekem most pont jól jönne!! olyan jól jönne!! (sóhaj) :)
én egy nagyimintás kendőt horgolok, illetve egy csomó ékszert és ékszer alkatrészt. :) nagyon jó lenne ez a virágos könyv a nyakláncokhoz! :)

köszönöm a lehetőséget!! :)

Kati írta...

Én is nagyon szívesen megnyerném ezt a csodás könyvet :)
A FB-os lányok megfertőztek a Pamuyaval, így most épp azt kötöm és hihetetlenül élvezem :) Kivételesen most csak ez az egy projekt van folyamatban :)

kistimi írta...

Szuper könyv és szupi, hogy játszhatunk. Én Álmosomnak kötök egy vékony őszi kardigánt, és mivel egyszínű jöhetne rá valami díszítés, na mondjuk nem pont virág, de ötletet adhat a könyv!
Szép napot nektek!

Piro írta...

Nekem is nagyon tetszene ez a könyv! Épp 2 kendőt horgolok, az egyik nagyimintás, a másik pedig virágmintás blokkokból áll. No és a kislányomnak is akarok egy sapkát az őszre. Mind nagyon kedves, nem is tudok választani :).

Ágota-Lencsi Művek írta...

Épp egy rózsaszín és egy türkiz színű játéktárolót horgolok. De már szemezgetek egy kőkorszaki fürge ujjak könyvben lévő gyerek kardigánnal...bár lenne több kezem és időm:) Örülnék a könyvnek!

Kozi írta...

De jó lenne megnyerni! Jelenleg már megint egy South Bay Shawl-t horgolok... Mi mást?
Köszönöm a lehetőséget!
Zsuzsi

norcsella írta...

Hűha!
Szeretném...
Hát kötök. Még hozzá két gyerek sapkát. Egy télapósat a karácsonyi angyalomnak (a sálja már kész), s egy masnisat az unokahúgomnak.
:o)

Rita írta...

Szia, én is örülnék neki :-) Én most egy Corsica pulcsit kötök Mosó Masából, és egy Dual Collar Shrugot Rikkeres merinoból :-)
Rita

Fehér Kriszta írta...

Szuper lenne megnyerni! :-) Én most egy piros-fekete őszit sapit horgolok a kisfiamnak Gerlepárból, közben szimultán ráhorgolok még két sort a South Bay Shawlette kendőmre Vitorlásból (mivel kevés lett a fonal és most kaptam még hozzá), hogy hosszabb legyen, és az őszi Almáspite színű sálamat is át akarom horgolni, mert valahogy nem tetszik a mintája... Hát jelenleg éppen ennyi :-) Viszont már tervben van a következő: a Barkasuliból megtanulni arigurumit horgolni :-))))

aarkus írta...

Micsoda szép pipacsod van! Nálam a főmű most egy Sidewalk Shawl, Kabala fonalból, ha minden jól megy, ma elkészül.

Juli írta...

Nagyon klassz lehet ez a könyv, jó lenne megnyerni.
Én most épp életem első pulóverét kötöm, egy régi Tina újságból. Lyukacsos mintás, már csak az ujjai hiányoznak. Luca segítségével választottam hozzá Vitorlást cukorborsó színben.

Anna írta...

Jó kis könyv, már kinéztem magamnak!
Én éppen egy saját tervezésű tunikát kötök gilicéből.

Szilvi írta...

De jó játék! Egy mellényt horgolok kék gilicéből, de úgy nézem, egy gombócot még kell rendelnem hozzá. Az egyik inspirációs bejegyzésből jött az ötlet, de már most teljesen másképp néz ki. :)

King.art írta...

Az esélyem egyre kisebb :), na nem baj, azért elmondom, hogy egy SZirént kötök Holden kendőnek és egy másik tűmön elkezdtem a Rock islandot, ami feladta a leckét rendesen. :)))

Orosz Piri írta...

Párnahuzat spagetti lattéból, nyári fonalból csinálok téli párnát:)
Nagyon szép a pipacs!

kilike írta...

NAgyon szép ez a könyv, és a pipacsod is gyönyörű!
Miután megkötötteme egy regiment ruhácskát az egyelőre még pocaklakómnak, most Katona Kabalából kötök egy kardigánt a három évesemnek.

álmoDÓRA írta...

Természetesen álomSapikat gyártok, vagy ötöt párhuzamosan... Hmmmmm jól jönnének az őszi kollekcióba új virágdíszek:-)))

jaksics írta...

Szia! Virág nevű kislányomnak óriáspandát horgolok... Jól mutatna rajta egy virágos hajpánt...

Timici írta...

szuper a könyv, jó volna megnyerni:)
én ha ép időm és kis családom engedi Barka Vitorlás Cukorborsó árnyalatából kötök egy csipke mintás bolerót :)

a pipacsod tökéletes!

DámaÉva írta...

Szia Gabi!
Én cataniából takarót horgolok, nagyinégyszögből már csak 3 sorom maradt és utána elkezdem összeállítani, alig várom hogy végre egyben lássam :-)

Ági írta...

Szia Gabi,
Nagyon jónak ígérkezik a könyv.Én most az Amelie-ben is megjelent Ercsu által tervezett sálmellényt kötöm.

melcsilla írta...

Ó, nagyon szeretném ezt a könyvet:)
És horgolok:) Jelenleg folyamatban van egy ágytakaró, és az "ujjaimban" még egy tök:)

Pesti Gabriella írta...

Természetesen több mindenben benne vagyok. :-)
A kisfiamnak kötök egy enterlac sálat barka felhőből. Hát ez a fonal, szerelem első fogásra. És horgolásban is benne vagyok, az peidg barka cinege South Bay Shawlette.
A könyv szupi lenne.Hátha...

Névtelen írta...

A megkezdett munkáim közül a kedvencem egy Percy kendő Szitakötőből

molani írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Fáni írta...

Nagyon szeretnék én is részt venni a játékban. Még soha nem nyertem semmit, talán most rám kacsint a szerencse.Valamikor régen horgoltam és most újra kedvet kaptam hozzá. Most éppen Catania fonalból horgolok, mégpedig az SBS-t. Eleinte kicsit nehezen ment, úgy jártam mint Kőmíves Kelemen, csináltam-bontottam, de mára már sikerélményem van.
A pipacsod gyönyörű, remélem, ha nyerek, a könyvből én is meg tudom csinálni.

molani írta...

Hello,

már régóta szemeztem a könyv angol verziójával, hétfőn már majdnem meg is rendeltem az általad ajánlott külföldi honlapról.
Majd tovább böngésztem és kiszúrtam, hogy épp most jelent meg magyar nyelven, úgyhogy septiben meg is rendeltem :) Már alig várom ,hogy hozza a futár, és kezembe foghassam.
Egyébként babatakarót horgolok, meg félbe van hagyva egy másik takaró + egy mamusz.
Minthogy nemsokára meglesz nekem is a könyv, így természetesen én is szívesen lemondok róla más javára.

Ja és nagyon tetszik a pipacs, amit horgoltál.

presh írta...

Én is szaporítom kicsit a könyvre áhítozók sorát :-)
Pamuyát kötök éppen :-)

BCili írta...

De nagyon megnyerném a könyvet, magamnak is meg persze már karácsonyra gondolva rokonnak is. Jelenleg egy lányka ruhát kötök libikókából, s mivel mellé nem merek bevállalni még egy kötést, álmodozom, hogy hamarosan majd készen lesz és egy saját mellénybe kezdek :)

ungerzsuzsi írta...

Ó, egy újabb kihagyhatatlan játék! A kedvenc projektem most a Vasárnap Cserből horgolódó virágmintás kendő. (De fut mellette életem első kötött Gerlepár bolerója és egy Diplomata horgolt sapka is :))

Vicus írta...

Én éppen egy horgolt kék-zöld neszesszert próbálok összehozni, életemben először cipzárral. Bélés is kellene bele, de ahhoz még nyuszi vagyok. :)

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Látom, sok esély nincs erre a könyvre -mármint nyerésileg-, azért megpróbálom :)

Most fogok mindjárt befejezni egy kis kalapot a lányomnak, Délibábból, a ponchójához.
Tervezek még pár cuki kalapot vagy sapit is horgolni, aztán jöhet egy kendő, stóla, ponchó vagy kardigán :)

Dóri írta...

Milyen vicces... én éppen virágok horgolásával foglalkozom, nyaklánc és fülbevaló lesz belőlük. Jól jönne ez a könyv... ihletet meríthetnék belőle! :)

kiruna írta...

Igazad van, tényleg sokféle darab készül egyszerre :-)
Persze kedvenc mindig van, most éppen egy cuki manó készül Gilicéből és Bóbitából. Egy a bibi, hogy már az összes gyerkőcöm bejelentette rá az igényét :-))) Csak bírjam szusszal.

bojuli írta...

Sziasztok!

Én éppen (többek között, hát igen) a 3. inspiráció első fölsőjét próbálom meghorgolni - tényleg inspiráció jelleggel, mert a mintát nem állt módomban beszerezni, így a kép alapján próbálgatom kitalálni, hogy mi legyen a következő sor.
Ha elkészülök, biztosan jól mutatna rajta egy virág is, akárcsak jónéhány egyéb ruhámon, táskámon, úgyhogy én is nagyon örülnék a könyvnek! Látom, sokan vagyunk ezzel így... :-)
Üdv,
Juli

Emi írta...

Én még abszolút kezdő vagyok!Ezért nagyon szeretném ezt a könyvet! :D
Én inspirációd hatására a két négyzetből álló mellényt horgolom magamnak.Remélem a héten kész lesz!

Főkolomp írta...

De jó lenne ez a köny!!!
Én most egy táskát horgolok Kabala fonalakból, és kardigánt kötök Limonádéból. Mindkettő feldobható lenne pár virággal....

morcheeba írta...

A lánykámnak lábszármelegítőt, a fiamnak pedig pulcsit kötök éppen Gilicéből, gondolatban magamnak egy fekete és egy piros tunikát Gerlepárból, a fonal már szekrényben lapul.

Névtelen írta...

Három megkezdett kardigán vár rám. Egy az enyém, kettő a kislányomé, ja és van egy kész mellény is amit sajna bontanom kell , mert nem tetszik ahogy áll.( ez utóbbi kb. 3 éves projekt)

Vettike írta...

Szia!
Leginkább gyöngyös, kezdő horgolós vagyok. Egy kis kerek sárga színátmenetes terítőcskén dolgozom szorgalmasan. Régebben édesanyám horgolt virágokat, én meg felturbóztam gyöngyökkel. Örülnék ha magam is meg tudnám csinálni a virágokat :D

Iza írta...

Huha, nem kevés jelentkező van, de hátha szerencsém lesz :) Én most több dolgot is kötök, de kifejezett kedvencem egy kapucnis-zsebes kis pulover a kisfiamnak, Debbie Bliss-es modell.

saran írta...

cseresznyevirály-cukorborsó-mályva Gilice sál készül a kislányom keresztanyjának, remélem karácsonyra elkészül ... mivel 2m hosszút sál a kívánalom :-)

gombocska írta...

Én most egy kis táskát készülök horgolni a kislánykám 3. szülinapjára. Azt hiszem horgolt virág is kerül majd rá. ;) Jó lenne a könyv új ötletek merítéséhez...

Névtelen írta...

A könyv nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Nemezzel kombinált horgolt virágokat készítek kitűzőnek, hajbavalónak,...valamint sálat kezdtem a lányomnak...pár sor maradt hátra és kész a "pikkelyes" horgolt mobiltok...szóval nálam is több szálon futnak az események.

Dóra írta...

Mi tagadás, én is örülnék a könyvnek! :)
Jelenleg nagyobbik, hároméves lányomnak kötöt egy Ravelryn talált kapucnis pulcsit, oh, bocs, sweatshirtöt! :)

Norcsi írta...

Szia :)
Ez életem első hozzászólása bármilyen blogbejegyzéshez :)
De mindent el kell kezdeni valamikor. Ez azt hiszem erre remek alkalom.
Jelenleg rengeteg munka van elkezdve, amit ténylegesen csinálok is: horgolósulitok alapján egy ajándéktáska, és egy csipkekendő pamut felvetőből. A következő amit el fogok kezdeni, egy Vlad kendő lesz, tuti barkás fonalból, remélem nem törik majd bele a bicskám.
Köszönöm a lehetőséget :)

Ariadne Műhely írta...

Én most egy Helix sálon dolgozom megint. Mert bár befejeztem, túl rövidnek találván kibontottam a leláncolást, és tovább kötöm. Azon kívül tűn van még egy csipkestóla Bános Mária (anno 70-es évek) nyomán szabadon.
Ja, és rengeteg virágos nyakláncot horgolunk a lányaimmal. Mindenkinek azt hoz majd a Télapó :-)
Örülnék a könyvnek.

Kishusi írta...

Sziasztok!
Nagyon örülök a könyv megjelenésének és ha megnyerném..:-))
Én most éppen a férjemnek horgolok egy zoknit, mert régóta reklamál, hogy mindenkinek horgolok csak neki nem. Remélem kész lesz hamarosan.
Üdv, Elektra

Juci írta...

Sziasztok!
Nekem is az első blogbejegyzésem.Újra kedő vagyok 20 év után újra.A kezem és az ujjaim emlékeznek a régi mozdulatokra és ez nagyon jó érzés.Boldoggá tesz ha valami elkészül.Most a kislányomnak /24 éves/ horgoltam egy sálat,maradt még fonalam egy táska készül belőle.Ha a sors is akarja virág is lesz rajta.Rengeteg tervem van.
Üdv: Juci

Kriszta B. írta...

Nagyszerű könyv, jó lenne megnyerni. gyönyörű már a borítója is, hát még belül mi lehet :-) Kriszta

maze írta...

ciki, de épp a saját rainbow bag-emet kötöm újra (bölcsibeszoktatás közben), mert az eredetit eladtam.

Adrienne írta...

Nagyon szeretném ezt a virágos könyvet,már régóta nézegetem az angol változatát és most vettem is egyet...amigurumis...de ezt is meg kellene csak hát nem merek vele haza állítani...:)Most pedig ékszert készítek horgolással,karperecet és nyakláncot...pályázatra küldöm.+a húgomnak elkezdtem a karácsonyi ajándékát,csősál-sapka rózsaszín VIRÁGGAL!!!!!

Vera írta...

Jaj, de jó lenne ez a virágos könyv :-) Nálam egy csomó dolog áll félig készen, köztük sapkák, sálak és egy kardigán ujjak nélkül :-)

nb írta...

perpillanat keleti kezeket (még egyiptomi fonalból... de mindig simogatom, szagolgatom a kis gerlepárjaim, gilicéim...)

kinga írta...

Barkaságból kötök melengető,őszi baktust az újdonsült ovis "nagylányomnak". Virágokból sosem elég... Imádjuk a horgolt virágokat !

Zorka111 írta...

Egy megkezdett horgolt hódocska hever nálam barna fonalból. Milyen jó ötlet lenne, a kezében egy szál virággal ajándékba, nem?

tHs írta...

én kitűzőt horgoltam és kendőmintákat bújok :)

grainne írta...

Nemrég fejeztem be egy pillangós sapkát a kislányomnak és most kezdek neki egy macifüles sapinak, ami a kisfiamé lesz.

swarbli írta...

Hát így 171-ként egyre kevesebb esélyt érzek, hogy rám mosolyogjon a szerencse, de hátha mégis.
Nálam egy Lady grey shrug készül fekete Vasárnapból. Október 1-én esküvőre megyünk, oda szeretném felvenni.

Tere írta...

Nagyszerű játék! Jelenleg egy Drops Design táskát és barátnőm kiskutyájának egy ruhát horgolok.

Nania írta...

Szia Gabi, épp Cinege ezüstszürke árnyalatából kötöm a bolerómat. Utána egy babatakaró jön leendő keresztfiamnak:)))

F. írta...

Kedves Gabi!
Én ma fejeztem be életem első sálját, és még ma bele is kezdtem a másodikba. Nem nagyon fejlődöm még, de igyekszem. A könyvet viszont nagyon szeretném. :-))

Timae írta...

Gabi kedes ... jöttem játszani ... most south bay shawlette kendőt horgolok ... bóbita puszedliből :)

Timae :)

Zsuzska írta...

Sokaig nem tudtam eldonteni, mi az aktualis kedvenc...mert nem a lassu projekt (falvedo Fruzsinak) inkabb a hosszutavuprojekt (szinatmenetes hosszuujju felso...) de Felhot mindig szerelem horgolni (fulvedo fejpantblett belole tuzpiros <3) de most epp nagyvkedvenc a szinatmenetesre festett MosoMasabol keszulo teli fejfedo magamnak :) de csak amig meg nem a Doris Chan konyv, hogy nekikezdhessek a Fesztivaloknak... vagy amig meg nem kapom az elore is szerelmet, a szinatmenetes Felhot!
a konyvnek nagyon orulnek :)

Zidah írta...

Mindenkitől elnézést, hogy létszámommal én is csökkentem az esélyeteket :) De ennek a lehetőségnek nem lehet ellenállni...
Szóval: én végre-végre kötök egy kis pulcsit a 3,5 éves kisfiamnak :) Már nagyon rég készültem rá, és teljesen hasból készül, úgyhogy nagyon izgi! Barka Esti Mese kalóz árnyalat -- nagyon szép szín! :)

csipet írta...

Nagyon tetszik ez a könyv, ezért én is nevezek. Most épp egy pillangós mintás függönyt horgolok a konyha ablakra.