2011. október 29., szombat

Egy kis inspiráció a hétvégére 13.

Régóta tartozom ezzel a gyereksapi válogatással, hiába, nálunk is zajlik az élet. Magam is elkövettem azóta jó pár sapit, majd mutatom őket a többi mostanság elkészült projekttel együtt. Kötni és horgolni valahogy könnyebb, mint blogolni róluk. :)

Remélem, találtok köztük kedvetekre és a legkisebbek fejére valót. :)


Az aktuális kedvencem ez a sapi. Szerintem nem kell magyaráznom, hogy miért. Übercukker. :)


A Swirl sapi örvénymintája egyszínű és színátmenetes fonalból is jól mutat.


Ez a horgolt(!) sapi úgy is néz ki, és meglepő rugalmassága miatt úgy is viselkedik mintha kötve lenne, miközben a horgolás adta vastagsága miatt extra meleg. Kicsi és nagy pasiknak egyaránt kedvence lehet. A fonalboltban megtalálható az Interweave Crochet azon száma, amely többek között ezt a mintát is tartalmazza.


Egyszerű, de nagyszerű sapi, ami egy nagyon jófej, karakán kislegénykéért  és/vagy színátmenetes fonalért kiált. Akinek mindkettő akad kéznél, az ne habozzon elkövetni ezt a sapit. :)


Norvég klasszikus, ami nálunk is praktikus.


Ha rettegsz a zoknitűktől, nem megy a magic loop technika, a 40-50 centis körkötőtűt sem kényelmes fognod, és nem tudsz horgolni - horgolva a fenti nehézségek miatt szerintem sokkal könnyebb sapit készíteni, mint kötve - akkor se keseredj el, köss sapit oldalirányban! Innen töltheted le az ingyenes leírását a fenti rövidített soros sapinak. Akkor se ijedj meg, ha még sosem kötöttél rövidített sorokat, lustakötéssel szinte lehetetlen elrontani.


Horgolt fülessapi alapminta bármilyen vastagságú fonalhoz. Elronthatatlan.


Egyszerű, gyorsan elkészíthető sapi, amiben mégis van egy kis csajos, pontosabban pillangós csavar. Megfelelő fonalból nyáron sem sok, télen sem kevés, és a kislányod imádni fogja.



Vannak kabátkák, amelyekhez nagyon nehéz hozzáillő fejfedőt találni. Ez a békebeli hangulatú sapi, tökéletes választás lehet sokféle, különböző stílusú kabáthoz is.


Kate Oates zabálnivalóan cuki sapikat tervez. A fenti sapi mintáját itt vásárolhatod meg, a többiben pedig itt gyönyörködhetsz.


Még hogy kisfiúk nem hordhatnak csipkét! Ezt a csipkemintás, és mégis kispasis Julian sapi egyértelműen megcáfolja. Na jó, kislányoknak is meg lehet kötni.


Két sapi és két nyakmelegítő egyben. Hogy hogyan lehetséges ez? Kukkantsd meg itt.

Alapvetően nem szeretem a nuppokat és bogyókat, ezen a sapin meg különösen sok van belőlük, de szürke, hideg télben még én is szívesen vidítanám fel magam egy ilyen bogyós sapival. Kisgyerekek meg pláne imádnák, és ha Te nem is vállalod be, a gyermekeden látva is mosolyt csalhat az arcodra.

Az Aviatrix sapit nehéz felülmúlni cukiságban és praktikumban egyaránt. Ha pedig nem ismered a rövidített soros technikát, ezen remekül begyakorolhatod, utána egy méretes kendőn már gond nélkül fog menni.



Poppy az Aviatrix sapi megkötő/gomboló nélküli változata, ami a nagyobbacskák kedvence lehet. Ha a rövidített sorok nem sikerülnek tökéletesen, egy virággal vagy egyéb dísszel remekül eltakarhatod az apróbb hibákat.


A kedvenc sapkatervezőmtől, Wooly Wormheadtől a kedvenc gyereksapkám.


Egyszerre cuki és stílusos sapi mini divatdiktátoroknak.


Nincs kisgyerek, aki ne lenne ellenállhatatlanul aranyos ebben a baglyos sapiban. Én sem tudtam ellenállni, hogy ne kerüljön be ebbe a válogatásba. :)



bagolysapi kötött verziója, ötletes, fülvédőként szolgáló szárnyakkal.


Ez a sapi pontosan úgy készül, ahogy a zokninak is az orra. (Épp ezért ha érted a zoknikötés logikáját, akkor lentről felfelé is elkészítheted, nem csak fentről lefelé.) A sapi egyszerűségéből következik, hogy nagy teret ad a kreativitásnak, a ravelry-n számos variációban láthatjátok. A fentit Flier Judit készítette, és azért ezt osztom meg Veletek, mert az Ő sapkája kapcsán figyeltem fel anno erre a mintára, az eredeti nem fogott meg.


Mintha ugyanaz az arcocska lenne ezen a képen is, mint az előzőn, ugye? Ráhibáztál, bizony, ez a sapi is Flier Juditot dícséri. Az Isabella névre hallgató sapi Judit első, de remélhetőleg nem utolsó tervezése.
A sapiról rövid leírást és további képeket itt, a magyar nyelvű leírást pedig itt találjátok.


Ez a sapi azt ígéri, hogy még a legkényesebb kisgyerek fején is megmarad. Pont ott véd ahol kell, és pont ott nem érintkezik az arcbőrrel, ahol a legjobban irritálhatna egy sapi. Ha minden más fazont letép a fejéről a gyermeked, akkor érdemes ezzel a sapival tenned egy próbát.


Az űrhajós sapka hiába nagyon meleg, finoman fogalmazva is ciki. Helyette ajánlom aggódós anyukák figyelmébe a fenti sapit, ami amellett, hogy kifejezetten meleg, még menő is. Játszótérre kötelező darab.


Bulis sapi óriás pompomokkal, nem csak kislányoknak. Pompomok legegyszerűbb elkészítéséhez egy kis segítség itt.


Ha akarom csinibaba, ha akarom sportos. Sapi sokoldalú kis- és nagylányoknak. Leírás innen.


Rendkívül bosszantó tud lenni ha egy projekt befejezéséhez csak majdnem elég a fonalunk, és még éppen bele kell kezdenünk egy újabb gombócba. Mérgelődés helyett vegyük elő a nyúlfarknyi, másra már nehezen felhasználható maradékainkat a majdnem gombócunkat kiegészítendő, és kössük meg ezt a sapit! Minden rosszban van valami jó, igaz?


Neked melyik sapi a kedvenced? :)


12 megjegyzés:

Szilvi írta...

A pillangós horgolt sapi elbűvölő, a csipkés kisfiúsapi is nagyon bájos, és az összes többi is! :)

Ahama írta...

Nekem a kettő az egyben nyakmelegítős. Nagy ötlet :)

Vica írta...

Ó,ez szép válogatás.Itt a bőség zavara.Legszivesebben majd mindegyiket megcsinálnám.no majd meginterjúvolom a nagyobb uncsikat,pici anyuját.

Jucus írta...

Szuper válogatás!
Én a nagyobbacskám-17 évesnek készülök sapit kötni vagy horgolni, még kialakulóban!:o)

anyahajó írta...

Minden hét fénypontja, amikor jön az új válogatás, nagyon köszi!

Kicsianya írta...

Én az Aviatrix és az űrhajós sapit ia megkötöttem,nagyon praktikusak, mert védik a gyerek fülét.A többi is nagyon édi.
Egy kérdés:nem tervezitek szolgáltatásként(nem ingyen!)kötésleírások fordítását?
Biztosan lenne rá igény.

kilike írta...

Én a békebeli hangulatú manósapit (small things) kötöttem meg a legkisebbemnek arugival együtt. és nagyon szeretjük! A blogomon van róla kép is:
http://kilike.blogspot.com/2011/09/itthon-vagyunk.html

MrsYarnart írta...

milyen aranyosak! jól sikerült ez a válogatás is :)

Gabella írta...

A rövidített soros sapkák mostanában a kedvenceim, minden változatban. De a zokni-orr sapit is ki fogom próbálni!

Névtelen írta...

Kötés-horgolás nélkül is élvezet olvasni ajánló soraidat. Köszönjük!

Flier Judit írta...

Csak gördítettem lefelé, hogy ez is de jó, meg kellene kötni, ez is de jó, meg kellene kötni...ez is de jó, óóóó, hiszen ezt én kötöttem! :) Nagyon köszönöm, megtiszteltetés és hálás vagyok az élményért, hogy itt láthattam lánykámat!

Varga Gabi írta...

Mi köszönjük, Judit, a sapileírást, és remélem, lesz majd még folytatása. :)