2012. október 31., szerda

Sapigyár

Beindult nálam az utóbbi időben a sapkagyártás. Fotózás terén már kevésbé jeleskedem, ezért a családi fotók közül válogattam. Ennél sokkal több sapi készült, és még van jó pár tervben, amiket majd igyekszem lelkiismeretesebben dokumentálni. :)


Szívem csücske, Viktorom, Kutas-Keresztes Ági Christian sapijában, az 5 órai tea Mate színéből.


Jó kis rugalmas sapi, a kis tulajdonosa is imádja. :)


Készül a vacsora Miss Miriam homokkonyhájában. :) A fonal anyósom egy projektjének maradéka, amire Mimi egyből lecsapott. Az Ő kedvenc színe mind. Mindössze 36 gramm Noro Silk gardenből született ez a nem is kicsi sapi a Tuva hat mintája alapján. Hosszan színátmenetes fonalhoz szerintem ideális választás.


Szokatlan, slicces sapi Tavaszi szél két türkiz színéből. A fonal sajnos megszűnt, pedig én nagyon szerettem. Vidám viselet volt egész ősszel, és a fazonja miatt jó eséllyel tavasszal is ráfér még Viktor buksijára.


Baglyos sapi szintén 5 órai tea fonalból, ma reggel kaptam le őkelmén bölcsibe menet. A szemek helyére szánt gombok érdeklődés hiányában elmaradtak,  a gyerekek így is felismerték a baglyot, én meg az ilyesmihez lusta dög vagyok. :) Azóta leadtak rendelést elefántos és nyuszis sapira is. Ez még az a kor, amikor értékelik a mami köteményeit, úgyhogy addig használom ki ezt a helyzetet, amíg lehet. :) Tehát jönnek még állatos sapik. :)


Ezt a bohókás tweed fonalat eredetileg Miminek szántam, de elszámoltam magam, és túl nagy lett rá a sapi kerülete. Sebaj, nekem is jól áll. :) A tetejére varrt gomb tovább fokozza a fonal játékosságát. Ennyi kis plusz kell rá, hiszen nagyon egyszerű kis fazonja van. Imádom ezt a fonalat egyébként, egy kardit is kötöttem már belőle, mindössze 25 dekából! :) Majd azt is mutatom, ha odaérek. :)



És mivel nem venném a lelkemre ha bárkinek sapitúladagolás miatt rontanám el a gyomrát a hosszú hétvégére, íme egy kis ajánló, amiben ígérem, sapikról egy szó sem esik. :)


A sokatok által ismert, mindig mosolygós Luca visszafogottsága ellenére úgy döntött, hogy az alkotásain keresztül mutatja meg kicsit jobban magát. Fogadjátok blogbejegyzéseit olyan szeretettel, mint amilyen lelkiismeretesen Ő intézi a fonalbolt ügyeit.


A Barka Kötősuliban pedig Annás mutatja be a raglánszaporítás egy felülről kötött, rövid ujjú bolerón keresztül. Nem tilos hosszítani a fazont, így egy téli darab is készülhet belőle. :) További technikaként az új gombolyag csatlakoztatásának egyik módját leshetitek el tőle, a következő leckében pedig a zsinórszegélyt tanulhatjátok meg. Érdemes vele tartani. :)
 

Szép hosszú hétvégét mindenkinek! :)
 
 

4 megjegyzés:

aarkus írta...

Hűha, te is áttértél erre a dinamikus nézetre? Nekem nagyon nem jön be, béna vagyok, nem tudok például keresni, pedig milyen jó kis gyűjtőhely volt a blogod... :-((

Varga Gabi írta...

Csak kipróbáltam, de én is béna vagyok az ilyesmihez, nem tudom, hogy kell visszacsinálni. Holnaptól mennek vissza oviba a gyerkőcök, akkor újra eljátszadozom vele. :)

Cinkepiri írta...

Boldogan látom hogy sikerült visszacsinálni!

Így sokkal jobb!

Clipping Path írta...

Wow! Shoutout love! This is INCREDIBLY helpful, thank you guys!