2011. július 26., kedd

Rokonlátogatás

Azt ígértem, hogy a Barka kulisszái mögé is bekukkanthattok majd, íme az első ilyen jellegű bejegyzés.


Most járt itt a boltban Jatta, akinek a blogja Finnországban igen népszerű. Mivel finnül blogol, csak google fordítóval tudom követni az írásait, de az alapján eddig is nagyon kedvesnek tűnt. Nos, élőben még kedvesebb. :) Azt gondolná az ember, hogy az északi népek hűvösek, de Jatta igazán melegszívű és tündéri teremtés, nagyon örültem, hogy személyesen is megismerhettem. :)


Nagyon tetszenek a munkái, ezért már korábban felkértem, hogy tervezzen Barka fonalakra. Egy szett első eleme ez a Diplomata fonalból készült sapka, amit most megmutatok Nektek.






Ugye milyen csodaszép? :)
A leírása hamarosan elérhető lesz a shopban is, már csak a tesztelés és a fordítás van hátra. Az eddigi munkáit itt nézheted és vásárolhatod meg.


Más is érkezett ám Finnországból. Jucuu még épp a szabink előtti napon látogatott el Hozzánk, és nem jött üres kézzel. Piktor fonalakat festett meg növényi festékekkel, indigóval, brazil dióval, és egy számomra ismeretlen növénnyel - Jucuu, segíts ki kérlek. :)




A fonalak nem fognak a shopba felkerülni, személyesen a boltban vásárolhatóak csak meg, de ha szerelmes lettél valamelyikbe, és nem tudsz beszaladni Hozzánk, akkor emailben egyeztessünk.


Erre a gyorsjelentésre volt csak időm, vár még a munka, mert a Nagy Nyárvégi Leárazásunk utolsó simításai még hátra vannak. :)


Figyeljétek az oldalt, hamarosan indul az akció nagy kedvezményekkel. :)

12 megjegyzés:

maze írta...

de sajnálom, hogy nem ma mentem.

Erika írta...

jajjj, nagyon tetszik mindegyik .. én sajnos nem tudok kötni, horgolni (na jó, az alapokat azért ismerem, inkább türelmem nincs :) ), nem lehetne megnyerni azt a sapkát?? :)

Névtelen írta...

Szia. Azt olvastam, hogy a google fordítóval követed az írásait. Na hát én találtam az oldalán egy csodaszép zoknit, amit szívesen megkötnék, de a világért nem sikerül lefordítanom, hogy mit hogyan kellene. Sem az angol változatról, sem a finnről :(. Ha tudsz nekem segíteni a lefordításban, akkor nagyon hálás volnék. Előre is köszönöm :).
Kitti

Zsófi írta...

pirosat kérem szépen. Köszi Jucuu:)

Gabella írta...

Szép a sapka, szépek a fonalak! Jatta stílusa nagyon közel áll hozzám!!! Csak így tovább!

Jatta írta...

Thank you so much Gabrielle for everything! It was so lovely to meet you, and I think that I fell in love not only with your shop, but your son also <3 He is so cute :)
We just came from Széchenyi Baths and just loved it! Tomorrow we will head to the castle area like you recommended, everything is so beautiful and different here :)

Now I'm going to go and pet my new yarns, they are just almost too inspiring!

mirkka írta...

Én pont ott voltam a boltban, amikor Jatta ott járt, és kifigyeltem, hogy nagyon gyönyörű kardigánt viselt! Gondolom ő tervezte és kötötte.
Én egyébként tudok finnül és ha a Névtelen bejegyző megadja az e-mailcímét, akkor szivesen lefordítom neki a zokni leírását. Persze előtte Jatta engedélyét is kell kérni...

Varga Gabi írta...

Andi, ha tudtam volna, hogy kedveled Jattát, akkor szólok, a hétvégén egyeztettünk.
Erika, nem tudom, hogy létezik-e ember, aki miután megkötötte ezt a sapkát, hajlandó kiereszteni a kezéből és kisorsolni, én tuti nem. Esetleg ha lesz időm kettőre. :)
Kitti, Jattával egyeztetek, jó?
Zsófi, írj, kérlek emailt, hogy melyiket kéred.
Gabella, köszi. :)
Jatta, it was such a pleasure meeting you. I have to tell you that you were not just very sweet, but stunningly beautiful too. Love your style and I must have one of those pendants you designed. :)
Have a great time in Budapest! :)
Mirkka, egy Erin Harper kardi volt Jattán, nekem is nagyon tetszett, ezért rákérdeztem. :) Itt a link: http://www.ravelry.com/patterns/library/new-york-cardigan
Egyébként beszéltünk Jattával arról, hogy nem lenne rossz ötlet a mintáit lefordítani, de akkor erről majd emailben egyeztessünk.

Amaranta írta...

Gyönyörű az a sapka, alig várom a leírását.

Kérhetem a Jatta bloglinkjét? mert rákattintottam és nem működik nekem. Lehet, hogy meg kellene tanulni finnül? :-)

Varga Gabi írta...

Ildi, itt találod Jatta blogját: http://jattasoheltaa.blogspot.com/

Timici írta...

szépséges a sapka:) és nagyon kíváncsian várom a nagy nyár végi leértékelést;)

Névtelen írta...

köszönöm szépen, amint sikerül dűlőre jutni, kérlek, értesíts :)! Üdv.: Kitti