2011. augusztus 5., péntek

Egy kis inspiráció a hétvégére 6.

Nagyon vártam a Twist Collective* legújabb, őszi számát, és abból szerettem volna csemegézni ebbe a bejegyzésembe, de ezt nem igazán tudom megtenni. Míg a korábbi számok szinte kivétel nélkül mind nyálcsorgatóak voltak, a mostani valahogy nem az én fogamra, pontosabban tűimre való. Egyetlen kardigánt találtam csupán, amit esetleg megkötnék, de azt is csak esetleg, most elmaradt az a "mindenmásteldobok,csakhogyebbeazonnalbelekezdhessek" érzés.


Roseling kardigán Anne Kuo Lukito-tól, a minta itt vásárolható meg.


*Annak, aki nem ismeri, a Twist Collective független tervezők kötésmintáinak negyedévente megjelenő online magazinja. A magazin maga ingyenes, a kinézett minták egyesével vásárolhatók meg.


Persze, ez nem minősíti sem a magazint, sem az egyes mintákat, ez csak az én szűrőm, de ne hallgassatok rám, nézzétek meg magatoknak az őszi számot, hátha Ti találtok kötőtűket bizsergető projekteket. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, lehet, hogy csak én vagyok túl szigorú. A KnitCircus-ben még bízom, hogy inspirálóbb lesz, annak is egy héten belül várható az őszi száma.


Ha már Anne-t emeltem ki, akkor bemutatnám néhány korábbi munkáját, amelyek abszolút megérdemlik a figyelmet.

Egy kardigán a tavaly őszi Twist Collective-ből,  aminek az érdekessége a bordás kötés miatt mindkét oldalon azonos értékű csavart mintás gallér. A minta itt vásárolható meg.


A legújabb Knitscene-ben található meg ez a jópofa, gombos sapi. A teljes magazin itt vásárolható meg digitális formában is.


Ötletes, kapucnis, zsebes sál, melynek leírása itt vásárolható meg.


Tetszik ennek a kendőnek a záródása, minta itt.



Uniszex, és különleges konstrukcióban, egyben kötött sapka. Az ingyenes minta innen tölthető le.


A mellény egy sokoldalúan kihasználható ruhadarab, egész évben hordható, titkos fegyvere lehet a ruhatárunknak. Ezért az Anne-nel tett kitérő után ma mellénynézőbe megyünk, jó? Tartsatok velem! :)


Botanica a Vogue Knitting 2oo9-es tavaszi-nyári számából, a mintája itt vásárolható meg.


Washington Square mellény az Interweave Knitting 2oo8-as őszi számából, a mintát itt veheted meg.


Vidám mellény, arcpirító dekoltázzsal, talán ezért is lett a neve Blush. Blúzzal felvéve munkahelyre is felvehető darab. A mintáját a ravelry-n keresztül tudod megvásárolni.


Egy összetettnek tűnő, mégis könnyű félmellényke, kezdők is belevághatnak.  Ingyenes minta innen.


Kuduja Anna olyan kedves, amilyen tehetséges, és ez a mellény az egyik nagylelkűen ingyenesen közzétett munkája. Könnyű ujjgyakorlat, ami mutatós eredményt ad, azoknak ajánlom, akiknek kevés idejük van kötni, de egy szép és hasznos darabra vágynak. A minta a ravelry-n keresztül ingyenesen letölthető.
(Az ajánlatom továbbra is áll, hogy aki nincs fent a ravelry-n, annak emailben szívesen elküldöm a leírást tartalmazó pdf-et. Anna blogját nekik is szeretettel ajánlom olvasásra.)


Nem tudtam eldönteni, hogy a pasi miatt tetszik a mellény, vagy a mellény miatt a pasi, ítélkezzetek helyettem. (Még jó, hogy a férjem nem olvassa a blogom. :))  Az viszont biztos, hogy férfi mintákban nagy a hiány, amit pedig egy ifjú titán is felvenne, az végképp ritka. Épp ezért ajánlom Nektek ezt a kincset érő könyvet, amiben ez a mellény is megtalálható. A Book Depository oldalán most kedvezményes áron és ingyenes postázással tudod megvásárolni. 


Ha már a pasiknál tartunk, szerintem ez a legbűbájosabb mellény a legbűbájosabb kispasiknak. Az ingyenes leírást itt találod.


És most jöjjenek a horgolt darabok.


Nem, nem írtam el valamit, ez már horgolás. :) Bár első ránézésre patentkötésnek tűnik, ez egy egyszerű, klasszikus, horgolt mellény. Lehet, hogy túl konzervatív vagyok, de ez egy pont nekem való darab, amit remekül ki fogok használni. Már bele is kezdtem. :) Ja, és a mellény ingyenes leírását itt találod.


Végletekig egyszerű, 2 lyukas négyzetből álló mellény kezdő horgolóknak.  Gyors sikerélményért keresd az ingyenes mintát itt.


Freeform mellény az igazán bátraknak. Többek között a mellény leírását és egy teljesen új szemléletet is nyújtó könyv a itt vásárolható meg, vagy az Abe Books-nál lehet még szerencsét próbálni. Nehezen beszerezhető példány.


A Vogue Knitting kora őszi számában szerepel ez a bohém mellény, amelynek a mintáját majd csak az őszi szám megjelenése után lehet megvásárolni. Addig a lapban tekinthető meg. Ha tetszik ez a fazon, a nagyikockákat addig is elkezdheted gyártani. :)


Ha legalább annyira odaáig vagy a nagyimintáért és a nagyikockáért mint én, akkor ezt a mellényt imádni fogod. Nem mondom, bevállalósnak kell hozzá lenni, de gondoljunk csak arra, mennyire fogunk vágyni majd a borongós napokon erre a sok színre! :) A leírása elvileg fizetős, azonban úgy vélem, erre nem is lesz szükség. Ránézésre is elkészíthető, de ha bizonytalan vagy, a fenti piros, kezdőknek ajánlott mellény alapján biztosan meg fogod tudni horgolni.


Most is kíváncsi vagyok a visszajelzéseitekre, hogy melyek a kedvencek. Neked melyik projekt tetszik a legjobban, melyik inspirál?

  

18 megjegyzés:

Emi írta...

Gabi, ma voltam a boltban mert bolerót szeretnék horgolni, hazafelé úgy hűtöttek az Ic-n hogy majd megfagytam. Rájöttem mellényre van szükségem! Pár perce kezdtem mintát keresni, de már nem kell :) A pirosba belevágok, tengeri fonalat választottam hozzá.Á nagyon várom

Mázsa Viki írta...

Az a bordás galléros kardigán és a Botanica, hűha!

Szilvi írta...

Nekem olyan bolond téveszmém volt eddig, hogy a mellény kövérít. :) Ezért nem is volt eddig egy darabom se! Köszi, hogy felnyitottad a szemem. Most nagyon sok horgolnivalóm van, de az egyik következő darabom biztos, hogy mellény lesz. :)

maze írta...

a piros-fehér twist coll. pulcsi az első képről nagyon tetszik. persze más színben csinálnám, de nagyon hozzámillő fazon.
barkák közül mit ajánlanál hozzá?

Névtelen írta...

GabiGabi:
Köszi az ötleteket ebben a klassz kollekcióban; tetszenek a meg- és bejegyzéseid!

porcelain írta...

a kispasis mellény! és kötnék egy hasonlót a nagyfiamnak is. sőt lehet hogy keresztelői ajándék is lesz belőle. és ha horgolni is úgy tudnék mint kötni akkor egyertelműen a freeform kardigán. gyönyörű

muzsi írta...

nekem is tetszik az első kardigáNn!

florentine írta...

Kispasi mellény és az érdekesen záródó kendő, na az tényleg érdekes!

Carrie írta...

Áááá, megint nem kellett volna megnéznem őket, már hatalmas a to-do listám... A piros négyzetest már elkészítettem, nagyon szerettem, míg a húgom el nem hízelegte :D

Hena írta...

Nagyon inspiráló a bejegyzés tényleg. Én is épp kardigán és mellény alkotásában vagyok :D egyiket kötöm (kardigán) másikat horgolom (mellény), de innen is tudnék ám választani :)

Varga Gabi írta...

Lányok, örülök, ha most is hasznosnak bizonyul a kis bejegyzésem. Így van motivációm továbbra is írni. :)
Andi, Tavaszi szélből vagy Felhőből tudnám elképzelni a jelenlegi kínálatból. Néhány hét múlva persze már más javaslatom is lenne. ;)

Névtelen írta...

Hát persze, hogy legyen motivációd írni, mert én mindig benézek hozzád, igaz nem sokszor írok megjegyzést.
Itt mindig akad "szemetgyönyörködtetö" darab.
Most a csavart mintás galléros a kedvencem, mert az tuti biztos, hogy egyszer véget ér a "nyár".
Jó a horgolt mellény, amibe bele kezdtél.
Melyik fonalból készíted?
Örülök a jó híreknek is!

Adriana

Gabella írta...

Az a csavartas kardigán! Húúúúú!

Kriszti írta...

Nagyon szuper válogatást hoztál ezen a héten is.
Gabi, néhány hét múlva, az új fonalajánlaton kívül nem lehetne 1-2 Barkaleckét is kérni? Úgy szeretnék mellényt vagy kardigánt kötni, de nem igazán merek az angol nyelvű leírásoknak nekiállni.

Varga Gabi írta...

Kriszti, mintha hallgatóztál volna. :) Hamarosan indul egy pulcsis leckesorozat, amiben a pulcsi kötésének minden mozzanatára kitér majd Peony Anett.

Kriszti írta...

Szuper! Kíváncsian várom.

Sajnos a hallgatózáshoz egy kicsit messze vagyok, de szerencsére Te mindig egy lépéssel előttünk jársz. :)

molani írta...

Hello,

igaz, hogy kötni nem tudok, de ha tudnék, akkor Twist Collective-ből a "Scout" pulcsit kezdeném el Hannah Cuviello-tól! KÖszi a tippet, jó volt nézelődni :)

maze írta...

gabi, akkor várok még kicsit :)