2011. november 25., péntek

Egy kis inspiráció a hétvégére 14.

Ezen a héten az egyik szezonális fonalunkhoz, az isteni puha, meleg és csodás színekben kapható Szerpentinhez válogattam projekteket. Szerpentinünk színátmenetességéhez egyszerű, de nagyon is szemet gyönyörködtető darabokra esett a választásom, amelyeket a fonal vastagsága miatt rekordsebességgel elkészíthetünk. Épp ezért a Szerpentin last minute, saját kézzel készült karácsonyi ajándékok tökéletes alapanyaga lehet, bármelyik lenti kötemény és horgolmány remekül mutatna a fa alatt.




Hogy még jobban megkönnyítsük az ajándékozást, egy karácsonyi akciót ötlöttünk ki a Szerpentin fonalunkhoz kapcsolódóan. Részletek a Barka Fonal blogján.


Most is a kedvencemmel kezdem a sort. Imádom a szetteket, és azt hogy ne lehetne értékelni, hogy mindössze két gombócból és kb. két óra alatt egy sapival és egy nyakmelegítővel is elkészülhetek? Kösd meg Korcsolya színben egy hozzád közel álló ifjú hölgynek, biztosan szívesen megy majd ebben korizni.


Sapikavalkád!
Bal felső sarokból indulva: 1. Three Way Chunky Hat 2. Thorpe 3. Shroom 4. Big Button Hat 5. Chunky Slouch Cap 6. Urchin 7. Hat Shaped Hat 8. Rue du college 9. Eden 10. New Quick and Easy Ribbed Hat 11. Super-simple beret 12. Mountain Nights Toque 13. Kerr Hat 14. Improv Hat 15. My Head is Swirling


Nyakbavalók
Bal felső sarokból indulva: 1. Super-Fast, Ultra-Cosy Scarf 2. Pembroke Wrap 3. Bandana Cowl 4. Burrow 5. Mistakes 6. Echo Reversible Mobius 7. Effortless Cowl 8. Marshmallow Fluff 9. Mistaken Shawl 10. wham bam thank you lamb 11. Herringbone Neckwarmer 12. Mobius Scarf 13. Stolen Moments Wrap 14. Collo 15. Improv Cowl - igen, ez a fenti válogatásból a sapi párja :) 16. Convertible Cowl


Kapucnis nyakmelegítő kötve és horgolva.


Eveli Kaur előszeretettel tervez vastag fonalakra, érdemes bekukkantani hozzá.



Jane Richmond szintén a vastag fonalak nagy kedvelője, és meglovagolva a kötősök új generációját, akik könnyű és gyors projektekre vágynak, sikeres etsy boltot tart fent, ahol a mintáit árulja, de számos leírása ingyenesen is elérhető.


Egy pár ujjatlan kesztyűt akár még 24-én délelőtt is elkészíthetünk, csak vastag fonal, tű és egy használható leírás kell hozzá, hogy ne a próbálkozásokkal és bontással menjen el az idő. Két kötött és két horgolt kesztyűt is hoztam: 1. Easy Arm Socks 2. Funky Chunky Mitts 3. Fast Mitts 4. Learn to Knit Cuff


Egy kis ízelítő a bagolymániámból: 1. Big Snowy Owl 2. Woolly Owl Hat 3. Kisbagoly kötve és horgolva 4. Marokbagoly


És ha baglyok, akkor muszáj belinkelnem Hekkagurumi két mintáját, egy baglyot és a pingvineket, még ha nem is ilyen vastag fonalra íródtak. Na, de a Szerpentin Pingvin színe szinte kínálja magát, hogy ilyen cuki pingvinek készüljenek belőle, nem? :)


Még 4 bő hetünk van karácsonyig, akár nagyobb darabok is elkészülhetnek addig:


Snug kardigán a legkisebbeknek, 5 gombócból, 1 este alatt elkészülhet.



A Shalom kardigán 10 gombócból 2-3 este alatt elkészülhet.


Adott a fincsi meleg fonal, a gyors ajándékötletek, még kedvezményt is kapsz tőlünk, úgyhogy nincs több kifogás, nincs több halogatás, karácsonyi ajándékok készítésére fel! :)


Ne felejts el bekukkantani a Barka Blogba a kihagyhatatlan karácsonyi akció részleteiért, de előtte még áruld el, hogy mely projektek bizsergették meg a tűidet a fentiek közül, kit mivel ajándékoznál meg.
 
 

6 megjegyzés:

Hena írta...

Oh, nagyon szép gyüjtemény! Én nagyon szeretek vastag fonallal dolgozni, haladós is, jó meleg is, nagyon puha is...

Erika írta...

Egy új sapka mindenkinek kell télre! Gyorsan készülő ajándék, köszi a gyűjetményt, Gabi!

Lirent írta...

Nagyon jó gyűjtemény! Köszönöm.

Ahama írta...

A baglyos sapi benne a manóval irtó édes :).
Köszi az újabb válogatást. Ha pedig témát keresnél a továbbiakhoz, én nagyon örülnék egy pasiknak köthető ötletgyűjteménynek, különös tekintettel a pulcsikra.

Varga Gabi írta...

Köszönöm, Lányok, örülök, hogy tetszik. :) A pasis bejegyzés jó ötlet, szívesen összeállítok egyet, bár előrebocsátom, kifejezetten konzervatív férfi holmik terén az ízlésem. :)

Zsuzsa írta...

Igen, igen, igen... pasis pulcsi kavalkádnak nagyon örülnék én is! :D