2011. november 28., hétfő

Evolúció

Idén februárban az első barkás horgolótanfolyamok egyikén tanultam meg horgolni. (Azóta is hálás köszönetem hordosv-nek a remek óráért.) :) Korábban csak kötni tudtam, de zavart, hogy a vevők horgolással kapcsolatos kérdéseire nem tudok válaszolni, illetve voltak horgolós projektek, amelyek izgatták a fantáziámat.


Az első horgolós projektem - közvetlenül egy mobiltelefon tartó után - ez a lenti csíkos kendő volt, amit Annás horgo-blogon bemutatott útmutatása alapján készítettem. Egyszerű kis kendő, de nagyon élveztem a horgolását, olyannyira, hogy nehezen sikerült abbahagyni, csak nőtt és nőtt a kezeim alatt, és egy igazán méretes darab lett végül. Nagy élmény volt, hogy a kötéshez képest milyen gyorsan haladtam egy-egy egyráhajtásos pálcákból álló sorral. Vannak benne apróbb kezdőhibák, amiket azóta másképp csinálnék, de amennyire szerettem horgolni, legalább annyira szeretem hordani is ezt a kendőt. A Dáma fonal 5 szép földszínéből készült, egy nagyon finom, puha, meleg és szép esésű, igazi burkolózós kendő, gyakran kerül a nyakamba.








Egy bő félévvel az előző kendő után már volt annyi pálca a kezemben, hogy egy sokkal nagyobb fába mertem vágni a fejszémet, pontosabban a horgolótűmet. Régóta a listámon volt a Chale Everlasting Syl Caron-tól, és amikor egyszer véletlenül egymás mellé sodródott az asztalomon egy Szitakötő Fahéj, és a Vattacukor egyik új árnyalata, a Pisze, akkor egyből éreztem, hogy ezzé a kendővé akarnak várni. Külön-külön nem igazán az én színeim, de együtt nagyon beléjük szerelmesedtem. 


A kendőtest mintája csak első ránézése bonyolult, de valójában nagyon könnyen memorizálható, így gyorsan is haladhattam vele. (Nálam az egy projekt halála, ha folyton figyelnem kell a leírást, úgyhogy komplex csipkemintát kis eséllyel fogok valaha kötni.) És mire kezdtem volna megunni, már a szélminta jött. Duplaszállal horgoltam a Szitakötőt - a szimpla szálhoz azt hiszem még kevés vagyok - ezért egy kicsit hullámos lett a széle, de nekem tetszik is így. Rettentő büszke vagyok rá. :)


További részletek a ravelry-n.










   
   

20 megjegyzés:

Ági írta...

Gyönyörűszép ez a kendő, Gabi!

fÁgi írta...

Olyan irigy vagyok, nekem egyszerűen a horgolás nem akar menni :( Ügyes vagy, horgolj helyettem is...

GumiPók írta...

Ó, az az Everlasting! Olyan kell nekem is! Gratulálok, nagyon szép lett!

ursa minor írta...

Csodaszépek lettek a kendőid, Gabi! Gratulálok, viseld őket egészséggel! :)

Timici írta...

csodásak!!!!:)

Mamucni írta...

Tyű Gabi! Ez a második kendő,....nem lett volna szabad ránéznem,....most viszket a tenyerem, hogy én is, én is!

ungerzsuzsi írta...

A második az én fantáziámat is megmozgatta, véletlenül van is itthon fonalam hozzá :) Egyébként nálam fordítva volt: a horgolást szorította kicsit háttérbe a kötés, élveztem, hogy milyen takarékos a másikhoz képest, de most leporolom a horgolótűimet :) Látod, milyen hasznosak a bejegyzéseid?

HEra írta...

Nagyon ügyes vagy! Gratulálok!

Unknown írta...

Újra és újra visszajövök, hogy gyönyörködjek bennük! Nagyon szépek!

wondrlanding írta...

Ez álomszép!

Ági írta...

Én is Annás kendőjét horgoltam meg először, úgy egy éve. De ebbe a második gyönyörűségbe nem mernék belefogni:) gratulálok, csodálatos!

Kicsianya írta...

Hú, de jól néznek ki, főleg a második!
Tényleg nagyon jól harmonizálnak a színek egymással.Sajna, nekem sem fekszik a horgolás, bár néha fellelkesedem. A nagyi mintáig már eljutottam...talán majd később..addig gyönyörködöm a Tiedben!

Varga Gabi írta...

Nagyon köszönöm a kedves szavakat, Lányok. :)
GumiPók, Mamucni, ungerzsuzsi, nektek pedig hajrá, örülök ha kedvet hoztam a kendő meghorgolásához. :) Ági, Te se félj tőle, nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik.

Hena írta...

Gyönyörüszép lett Gabi, gratula! Nagyon jó a színválasztás, olyan harmonikus, kellemes, szívet melengetö...

Jutka írta...

Nagyon szépek, ízlésesek!

MrsYarnart írta...

hűha! de szépek!!! a csíkos igazi nagykendő, mostanában én is szívesen hordok ilyesmit. a színei nagyon kellemesek! a csipkecsoda láttán elolvadtam! és milyen mutatós a szegéllyel. megnéztem a többit is, és nagyon őszintén, nem hízelgésből mondom, a tiéd tetszik a legjobban!

anyahajó írta...

Gratu, nagyon szép :)

Ilumilu írta...

Te jóságos ég, ilyen szépet még nem láttam!!! Nekem is kell...

Névtelen írta...

Kedves Gabi!

Érdeklődnék a rózsaszín csíkos kendő iránt. Tudsz esetleg eladásra készíteni nekem egyet?Milyen árban van?(budapesti átvétel lenne nekem jó)

email címem: kovacs.gabor009@gmail.com

Köszönettel:
Gábor

Névtelen írta...

Merkur Fc Barber Pole Extender Razor
Merkur Fc Barber Pole Extender Razor. Designed for 카지노사이트 easy 바카라사이트 and easy use. Made with the Merkur Progress adjustable razors. Fits on all 메리트카지노 surfaces.