2011. december 30., péntek

Év végi helyzetjelentés

Egy kicsit el vagyok tűnve. Ennek oka az, hogy betegeskedtünk, a kicsik egy hosszú sor nyavalyát összeszedtek, én pedig mintha muszáj lenne, szépen elkaptam őket. Ez a hivatalos verzió. A nem hivataloshoz hozzátartozik az is, hogy kicsit magamba fordultam, bár okom nincs igazán rá. Pontosabban a betegség, a sötétség és a hideg még édeskevés indokot szolgáltatnak a depresszióhoz, de talán az is közrejátszik, hogy újfent egy nagy változás előtt állunk; hamarosan visszaköltözünk Berlinbe. Jól szoktam venni az ilyen akadályokat, de most valahogy nem akarózik menni.

Páran tudjátok, hogy Berlinben éltünk, amikor a Barka Fonal elindult, és azért tudtunk hazaköltözni, mert a kisfiam születése után a férjem ment GYES-re, hogy én a fonalboltra tudjak koncentrálni. A GYES-nek márciusban vége, és bár a Barka szerencsére már felfutott annyira, hogy simán eltart minket, gyerek még ez az üzlet, sokat kell még fejlődnie, és valahogy úgy érzem, hogy a gyermekünk jövőjét éljük fel előle, ha kivesszük a pénzt a cégből. Meg családilag is így lesz jobb, ha visszamegyünk. Érthető, ha egy férfiember visszavágyik dolgozni a pelenkák mellől, hogy ne eltartottnak, hanem családfenntartónak érezhesse magát, és Berlinben talán számomra sem lesz akkora kihívás, hogy a nap 24 óráját hogyan is osztom meg a munka, a család és az alvás között. Ez mind nagyon logikus, de engem az észérvek nehezen szoktak meggyőzni, ha a szívem mást diktál. De ez van, megyünk, mert menni kell.

Öröm az ürömben, hogy az otthon töltött idő alatt végig a kicsikkel lehettem, akik betegen különösen anyásak. Jó volt nem csak félig velük lenni, és gondolatban a munkán agyalni, hanem tényleg teljesen átadni magam az anyaszerepnek, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül. Feltöltött a sok összebújás, szeretgetés, játék. Fogytam is nem keveset egy jó kis gasztrovírusnak és láz miatti étvágytalanságnak köszönhetően, és bár nem ez a fogyókúra legideálisabb módja, így utólag ennek is örülök. Rengeteget kötöttem és horgoltam is, minden szempontból terápiás alkotás volt ez számomra, majd mutatom őket szépen sorban - hiszen ez nem egy nyavalygós, hanem egy kötős-fonalas blog vagy mi. :)

Megerősítésül mutatok is valami kötöttet, bár friss képekkel nem szolgálhatok. Ezek a fotók 2 éve készültek az akkor 9 hónapos Mimiről. A rizsmintás, kapucnis kardigán pompom gombokkal életem első komolyabb projektje volt, nem is hetekig, hanem hónapokig böködtem még a terhességem alatt egy nagyon vékony babafonalból. A tehetségemet bizonyítja, hogy még 9 hónaposan is nagy volt rá. Nem akartam, hogy gyorsan kinője, na, ezért kötöttem "kicsit" nagyobbra. :)








Múltidéztünk épp férjecskémmel, és ha már belefutottam ezekbe a képekbe, gondoltam, megosztom Veletek. Pont kapóra jöttek, hogy ne maradjak szégyenszemre mutogatnivaló nélkül.


Visszatérve a jelenbe, az otthon töltött idő alatt az is bebizonyosodott, hogy a boltban a lányok nélkülem is remekül helytállnak, így nyugodtabb szívvel költözhetünk, hiszen majdnem mindegy, hogy a pár utcányira lévő otthonomból, vagy Berlinből távdolgozom. Ha a Barka a harmadik gyermekem, akkor pedig Lucánál ideálisabb pótmamát el sem tudnék képzelni neki, aki tulajdonosi szemlélettel ugyanúgy szívét-lelkét belerakja a boltba, mint én. Épp ezért a távollétemben Luca lesz a Barka Fonal Kft. ügyvezető igazgatója, sőt, tulajdonrészt is adok neki a cégben. Már bebizonyította, és nap nap után bizonyítja, hogy érdemes a bizalmamra és erre a szerepre. Nélküle nem tartana a bolt ott ahol, és biztos vagyok benne, hogy a hozzájárulásával a jövőben is hasonlóan kedves helyet foglal a Barka el a kézimunkázók szívében és kötős kosarában egyaránt.

Szóval, ez a helyzet mifelénk. Igyekszem ilyen hosszú időre nem eltűnni többet, hamarosan jelentkezem mutogatnivalókkal, egy nyakmelegítős és egy pasis inspirációs bejegyzéssel, és talán az új év kapcsán egy közös virtuális fogyókúrába is kezdhetnénk, mert van még bőven mit leadnom. Mit szól hozzá, akit érint?

Mivel épp a karácsony előtti napokban dagonyáztam a legmélyebben az én privát lelki mocsaramban, ezért a karácsonyozásból nem vettem ki a részem, de az újévi köszöntésekből már nem szeretnék kimaradni. Úgyhogy minden erre tévedőnek


nagyon boldog és böködnivalóban gazdag új esztendőt kívánok!
 
 

36 megjegyzés:

álmoDÓRA írta...

Jó pár gondolatot elindítottak a soraid... de inkább majd személyesen:-) De addig is olyan boldog új évet kívánok, amiről mindig is álmodtál!!!

Vica írta...

Kedves Gabi!

Elolvasva az írtakat,kicsit elszomorodtam,de tudom,ha menni kell,akkor menni kell.
Az kicsit nem jó,hogy nem jó kedvvel mész el,ami persze érthető.
Mindenhez kivánok békés,boldog új évet és sok szép kötögetést,bejegyzést a Te és mi örömünkre.
üdvözlettel.
Személyesen nem találkoztunk,de a boltból már rendeltem,olvasom a Barka oldalt,ami nagyon hasznos,ötletes és persze a blogodat.

Bakonyi Kata írta...

Annyira láttam rajtad tegnapelőtt, hogy van valami... és a fogyást is ám! Jaj, nagyon drukkolok, Berlin tök jó hely, a Barka is az és az is marad. A fogyókúra oké, már "csak" -15 a cél nálam (-40-ről indultam...) Én most a paleolit diétára esküszöm. Ismered, Gabi?

Szilvi írta...

ó ó ó, én jó utat, boldog berlini életet kívánok.
Egyszer jártam bent a boltban, akkor még a régi helyen volt, éppen rádióinterjú folyt, és azt se tudtam, mit csináljak, mert a rádiós hölgy be akart vonni. :) Szerencsére csak egy köszönés lett a szerepem. :)
Illetve 2-szer voltam, most jut eszembe, hiszen Mo már ismerőst látott bennem, és kölcsönösen üdvözöltük egymást. :)
Azóta én elköltöztem Pestről, és most a webshopot látogatom.
Ha Németországba költöznék valaha, szerintem én is Berlint választanám.

KicsiKató írta...

Hülyeség, de sajnálom, hogy elmész, bár még nem találkoztunk, remélem, a jövőben összefutunk - ha máskor nem, hát egy, a hazautazásodra rendezett közös kötésen:)

Azt kívánom, hogy ez a kis rosszabb szájíz tűnjön el végleg, mire mentek, hogy tiszta szívvel, örömmel tudd belevetni magad a régi-új élethelyzetbe! :)

(ja és inkább szenvedésesebb, de egészségesebb diétát a jövőre!:)

Varga Gabi írta...

Köszönöm, Lányok a bátorítást, minden sorotok nagyon jól esik. :)
Dóra: ha nem lesz senki beteg - kipp-kopp, lekopogom - akkor januárban még bent leszek a boltban, majd beszélünk.
Vica, Szilvi: :))
Kata: nem ismerem a paleolit diétát, de mindjárt guglizom. Ha húst ehetek, akkor menni fog. :)
KicsiKató: a tegnapelőtti tali olyan jól sikerült, hogy ha nem csappan a lelkesedés, akkor havonta megrendezik a Lányok. Igyekszem úgy időzíteni a hazalátogatásokat, hogy időnként részt tudjak venni. Remélem, az egyiken összefutunk, virtuálisan úgyis tartjuk a kapcsolatot. Ja, befejeztem a kendőt, a fél gombóc Pillangó Neked félretéve. :)

Bakonyi Kata írta...

Gabi, mi október óta 90%-ban paleo kajákat eszünk (ha nem érek rá főzni, sütni és nincs más, akkor nem). Nekem -5, a férjemnek -7 kg, teljes felüdülés, döbbenetesen működik, nekünk legalábbis. Nem mondom, hogy egyszerű 3 gyerek mellett tartani, de megéri.

Névtelen írta...

Szerintem nagyon jó döntést hoztatok, manapság több lábon kell állni az embernek. A számtalan kedves barátot és új ismeretséget pedig - hála az internetnek, skpenak, facebooknak, ravelrynek stb. stb. - tudod ápolni Berlinből is. És Berlin csak itt van, Európában, nem olyan messze.
Nagyon boldog új évet! Ne aggódj, jó lesz nektek!

Dóra írta...

Csak kapkodom a fejem...
Én is nagyon szeretem Berlint, bár élni nem éltem ott, de az egyik kedvenc városom! A szomorúságot mégis megértem - vagy legalábbis megérteni vélem. Biztos megyek a közeljövőben a boltba, mert Barka utalványt is kaptam karácsonyra, hátha összefutunk! :)
Addig is boldog új évet az egész családnak!

Zsófi írta...

én is fejkapkodok. Azt hiszem nem hagyom ki a boltot januárban. De közelítsük meg pozitívan: Nagyon gratulálok Lucának!!!

Kellemes Ünnepeket Nektek!!!!

Ahama írta...

Minden változik, állandóan. Sok sikert az újabb kalandhoz! Az eddigiek alapján nem féltelek :).

fÁgi írta...

Kedves Gabi és Gabicsalád!
Kívánok Nektek az új évre és a továbbiakra sok sikert ott kint Azt hiszem, a többiek nevében is ígérhetem, rajtunk nem fog múlni a megélhetésetek :) Továbbra is hűséges vásárlótok, Ági

Kreavikka írta...

Szia Gabi!

Hát majdnem egy cipőben járunk,mi is Németo.ba készülünk költözni..Csak nálunk az van,hogy a férjem már 5.éve kint dolgozik,és két hetente járt haza,amit már nagyon nehezen viselt az egész család..Most megpróbáljuk kint..De fogalmam sincs mi lesz..A gyerekek és én nem beszélünk németül..hol fogunk lakni..Mi lesz mamik nélkül,nem ismerek senkit..és még egymillió kérdés merül fel bennem folyamamtosan,szóval,bíztathatnál,hogy Németo.nem is olyan rossz hely!!:))
Szóval egy mocsárban dagonyáztunk karácsonykor:),mennék is meg nem is..de menni kell!!
Legyen kint Boldog Új Évünk!!
Üdv,Viki

Szilvi írta...

Részben sajnálom, hogy mentek, másrészt viszont azt gondolom, hogy jó lesz nektek. A gyerekek szempontjából is, és a magatokéból is. Nagyon nagy eredmény, amit elértél az elmúlt években, büszke lehetsz magadra is, a férjedre is és a munkatársaidra is. Luca kedvességét, hozzáértését csak megerősíteni tudom :) Gratulálok neki is!

Kívánom neked, nektek, hogy gyorsan rendezkedjetek be Berlinben, érezzétek jól magatokat!

Szilvi írta...

És természetesen nagyon boldog új évet kívánok nektek!

Mamucni írta...

Kedves Gabi!
Remélem ez a "nincs kedvem menni" érzésed gyorsan elmúlik. Annyira jó, hogy vannak lehetőségeitek és az előttem szólókhoz hasonlóan én sem féltelek. Én nem tudtam, hogy a férjed volt a gyerekekkel, de akkor így ismeretlenül is egy virtuális vállveregetésben részesítem:o)Éljetek kinn szeretetben! Részemről a Barkásodás nem áll meg:o)

Kicsianya írta...

Fel a fejjel, semmi baj! Együtt lesz a család és ez a lényeg! A Barkának meg ha segítsége lesz szüksége, szíves örömest segítünk, vagyunk egy páran!
Legyen olyan boldog és sikeres az új éved is, mint az idei volt!
Maradok továbbra is hű vásárlód!
Szeretettel:Kicsianya

Judit Eszter írta...

Minden jót kívánok az Új Évre, az új helyzetekhez, örömökhöz, sikerekhez! Hisz annyi csoda vár mág Rátok!

Anicola írta...

Kedves Gabi!
Számítottam rá, hogy valami komoly húzódik a csend mögött.
Sok sikert kívánok Berlinben.
BUÉK!
Üdvözlettel: Anicola

Annás írta...

Hát igen, új év, új lehetőségek... De a lényeg tényleg az, hogy a család együtt lehessen és legyen időtök és erőtök egymásra, hiszen a gyerekek olyan gyorsan felnőnek. Na jó, nem írok több közhelyet, csak minden jót kívánok nektek :)
BUÉK!!!

Bustyaházai Mariann írta...

Nagyon Boldog Új Évet, egészséget és kitartást a berlini élethez :)! Még emlékszem, hogy milyen frappánsan intézted a Barkát a kezdetekkor onnan Berlinből, szerintem így, a Lányokkal megerősítve még inkább nem lesz ebből gond.

MrsYarnart írta...

boldog, sikerekben gazdag új berlini életet és új évet kívánok!

Otthon Művek írta...

Minden jót Berlinben, és nagyon boldog új esztendőt!

Varga Gabi írta...

Köszönöm, Lányok, a jókívánságokat. :) Ennyi biztató sor után kezdem elszégyellni magam, hogy ugyan minek aggódtam, most valahogy egészen könnyűnek tűnik ez a nagy lépés. Hálás köszönetem a megerősítésért, és Nektek is a legjobbakat kívánom. :)

kistimi írta...

kedves Gabi! Az előttem szólók már minden bátorító, vigasztaló szót leírtak ami és is mondani szerettem volna, így csak csatlakozni tudok hozzájuk, és remélem megtalálod a számításaidat az helyzetben és az új helyen. És ki tudja lehet, hogy gazdagítod egy Barka fonalbolttal Berlint is:-))) Tölts nagyon sok hasznos és örömökkel teli időt a gyerkőceiddel. Kívánok neked és az egész családodnak sikeres boldog új évet és tudass magadról. Kíváncsian várjuk mi történik veled. Lucának pedig gratulálok, és kívánom, hogy rászolgáljon a bizalmadra.

Szilvi írta...

Hidd el csak elindulni a legnehezebb!! A többi úgyis kialakul. Kitartást és sok sikert az elkövetkezőkhöz!

Zsófimamája_Gabi írta...

Minden jót Berlinben! Nincs az olyan messze:)

Névtelen írta...

Én csak a neten keresztül vagyok kapcsolatban veletek - a BARKA ÉS TE - de úgy érzem ez a kapcsolat elég alapot arra, hogy minden jót,, áldott új évet kívánjak nektek!

HEra írta...

Drága Gabi!

Azt gondolom hiányozni fogsz... -jó kis kötős közösséget hoztál létre nekünk, egy klasszis fonal botot ahol "más a légkör" olyan otthonos kandallós beszélgetős hangulatos...
Köszönöm! :)
Biztosan jól fogjátok érezni magatokat az új otthonotokban is, mert erre a csodás teremtő energiára mindenhol szükség van!
Ahol pedig ekkora szeretetet hagysz magad után ott mindig visszavárnak!
Jó utat, áldott esztendőt!
HEra

ursa minor írta...

Kedves Gabi! Nagyon boldog új esztendőt nektek! Kívánom, hogy minden gördülékenyen, zökkenőmentesen menjen - nemcsak a költözködés során, hanem lélekben is! ♥

orsolya vanessza kiss írta...

Neked/Nektek is Csodálatos Új Esztendőt Kívánok!!!

Jó érzés volt, hogy közelünkben voltál... de így a távolban is közel érzünk majd magunkhoz!

Köszönjük a sok szépet és jót, melyet Tőletek kaptunk, és

közvetve, vagy közvetetten... de hozzájárult a napjaink szépségéhez :)


vanessza

Amaranta írta...

Tudom, hogy nehéz, főleg mert a gyerekednek érzed, és nehéz elengedni a kezét,de az anyák sorsa ez. Ha a gyerek önállóan is megállja a helyét, akkor valamit nagyon jól csináltál, és a Barkafonalat nagyon jól csináltad/csinálod. Most már csak egyengetni kell, viszi magát, és ennek örülj. Meg annak, hogy együtt lesz a család, és lehet, hogy az új hely új ötletet, akarom mondani gyereket szül, aminek örülhetünk a kreatív világban.

Szomorkodj nyugodtan, az is az elengedéshez tartozik, de a büszkeség és öröm kerekedjen felül. Kevesen mondhatják el a míi világban,. hogy olyan üzletet hoztak létre és olyan embert találtak vezetőnek hozzá, hogy mellette nyugodt családi életet élhetnek.

Gratulálok Lucának!

Boldog Új Évet Nektek! :-)

Varga Gabi írta...

Nagyon-nagyon köszönöm a kedves sorokat, teljesen meghatódtam tőle. Pont ez volt a célom, nem csak egy üzletet, hanem annál egy kicsit többet létrehozni, és olyan jó a visszajelzés, hogy ez sikerült. Ígérem, nem tűnök el, és továbbra is igyekszem hozzátenni ehhez a közösséghez. :)

maca írta...

Kedves Gabi!
Másik posztodba írt hozzászólásom már is válszt kapott, ahogy ezt elolvastam.
Egyik szemem sír másik nekevet, sajnálom, hogy el kell menned, de örülök, hogy a bolt változatlanul működik tovább, a megtalált helyettessel!
Sok sikert kívánok az új-régi lakhelyeden, kívánom találd meg ott is a lelkibékédet!

Varga Gabi írta...

Köszönöm, Maca. :)

Névtelen írta...

love to get her totallynaked and get a taste of herpussy