2011. november 2., szerda

Barkaságok a játszótéren

Férjecském kattintgatott a hétvégén a játszótéren, és mivel mindenkin volt egy-egy barkaság, gondoltam, megosztok Veletek egy pár képet.






Viktor spirálisan csíkos sapiját ez alapján a leírás alapján készítettem. Szuper kis tutorial, angol nyelvtudás nélkül, a képek alapján is el lehet készíteni. Lényegében a világosabb színnél szaporít, a sötétebbel csak követi. Remek maradék fonalak felhasználására, fél gombóc Mosó Masa Varázslóból és 2 dekányi Jégmadárból ki is jött. 6-os tűvel, jó lazára készítettem, mert ha kicsit is feszül a sapi Viktor fején, akkor letépi magáról, de így jó rugalmas lett, észre sem veszi, hogy rajta van. 48 szemre szaporítottam, ez pont jó lett Viktor 48 centis buksijára.







Miminek beret fazonúra alakítottam át a leírást, Viktor sapija segített a számolásban. A berethez 5,5-es tűt választottam, mert a rugalmasság helyett a szép tartás volt a cél. Mimi fejkörmérete 52 centi, ezért 5,5 tűvel 56 szemesnek saccoltam a megfelelő sapkapántot. A beret fazon eléréséhez pedig 84 szemig szaporítottam, majd szaporítás nélkül horgoltam 12 kört, és végül egy kispálca, két egyben befejezett kispálca körrel fogyasztottam. Viktor sapija harmadjára stimmelt csak, de legnagyobb örömömre Mimié egyből sikerült. :) A Topán és Szóló szőlő színek tökéletesen illenek a kisasszony által választott, új kabáthoz. Mimi is imádja, reggelente, induláskor szinte követeli. :)






Már írtam korábban, hogy mennyire szeretem a nagyimintát, és a csipkésítésével próbálkoztam. A cseresznye színű mintakezdeményt alakítottam át kendővé, és mivel már a kis horgoláspróba is nagyon tetszett pirosból, a kendő esetében is ennél maradtam. Így banditásan hordva nem olyan látványos a kendő, de nekem nagyon tetszik, és büszkébb is vagyok rá, mint a többi munkámra, mert ez - bár egyszerű, talán mondhatom, hogy - saját tervezésem. :) 3 gombóc Esti mese Cseresznyéből készült, ha más is meghorgolná, szívesen elkészítem a leírását.
  
  

14 megjegyzés:

Timici írta...

Nagyon szepek vagytok es a barkasagok is!:)

Macus írta...

Jó így együtt látni benneteket, a csemeték aranyosak nagyon. A sapik is szuperek. Nekem a kendő is tetszik, én szívesen elkészíteném.

Szabó-Vida Zsófia írta...

Szia Gabi, én már alig várom, hogy elkészíthessem a kendőt :D Nagyon dögös :D Zsófi

Otthon Művek írta...

Nagyon klassz sapik! Pont egy jó horgolt sapi leírást akartam keresni, arra vonatkozóan, hogy mennyit kell szaporítani, hogy pont illeszkedjen a fejre, azt hiszem ez remek lesz!
A kendő mintája is tetszik!
Ügyes vagy, és csinosak vagytok mind a Barkaságokban!

Kicsianya írta...

Aranyosak vagytok:)
Lövölde tér?

ungerzsuzsi írta...

Már megint praktikus, gyönyörü darabok!
Férjecskédnek nem jutott valami barkaság a teljesség kedvéért? :)

Varga Gabi írta...

Köszi, Lányok. :)
A leírásban, pontosabban a rajzban majd szükségem lesz segítségre, mert még sosem csináltam ilyet, de igyekszem mihamarabb összedobni a kendő mintáját.
@Adél: mindenki kicsit másképp horgol, lehet, hogy Neked más számokkal lesz tökéletes a sapi, de ez egy könnyen variálható, egyszerű, és mégsem unalmas minta, csak ajánlani tudom. :)
@Kicsianya: nem, ez a Károlyi kerti játszótér, mindig ide járunk.
@ungerzsuzsi: A férjecském sapi-sál szettjét anyukám készítette, azzal nem illene ékeskednem. De szívesen megmutatom később azt is.

L. Amy írta...

Gabi, én segítek szívesen, már amit tudok :) Majd szólj, ha esedékes!

Eskimoka írta...

Nagyon jól áll a piros kendő a fekete kabáttal!!
A kis sapik is szuperek lettek!

Dóra írta...

Nagyon jó kis képek! Nálam Viktor sapkája a "mindentvivő"! :)

Mamucni írta...

Nagyon jól áll neked ez a piros!
Lehet az én kisebbikemnél is az lenne a trükk, hogy lazaságokat húzok a fejére?!

Varga Gabi írta...

Mamucni, nálunk ez vált be, érdemes Neked is tenned egy próbát. Ami kicsit is passzos, azt letépi, és az sem segít, ha kötőset adok rá, mert azt végképp nem viseli el magán. A férjem sapiját, ami ugye nagy rá, azt imádta magán, ezt adta az ötletet, hogy akkor egy ilyen laza sapival próbálkozzak. Szerencsére, működik. :)

ungerzsuzsi írta...

Gabi, szívesen megnézném a férjed szettjét, söt, nagyon jó lenne egy igazi pasis válogatás is, nekik sokkal nehezebb jó mintákat találni (legalábbis nekem)! És nem ide tartozik, de: szerelmes lettem a limonádé fonalatokba (is)! Jajj nekem...

betti írta...

Nagyon szépek a sapik! Igazán jól áll nekik. A kendő is nagyon csinos!!
Igazán ötletes ez a két szállal való horgolás, már egy készült is felnőtt méretben. Azt hiszem lesz folytatás is:)